„Šis mano laimėjimas dar nereiškia, kad ir olimpinėse žaidynėse tikrai būsiu čempionė. Sporte daug ką lemia įvairūs atsitiktinumai, kurie šįsyk buvo man palankūs“, – teigė sportininkė, pirmadienį su ją treniruojančiu vyru Dmitrijumi Leopoldu bei kitomis šalies sprinterėmis grįžusi į Lietuvą.

Didžiosios Britanijos sostinėje S. Krupeckaitė ne tik laimėjo baigiamojo pasaulio taurės etapo keirino rungtį, bet ir išlaikė nugalėtojos laurus bendrojoje įskaitoje. Anot dviratininkės, laimėti šįkart buvo ypač sunku.

„Tiek dalyvių, tarp kurių buvo ir visos pagrindinės mano konkurentės, nesu mačiusi net vyrų varžybose. Konkurencija buvo tiesiog žiauri. Tad pergalė – tikrai šauni. Manau, kad ją pasiekti padėjo ir sprendimas pataupyti jėgas bei nestartuoti sprinto rungtyje“, – svarstė S. Krupeckaitė.

Primename, kad geriausia Lietuvos dviratininkė prieš varžybas Londone pirmavo ir sprinto rungties bendrojoje įskaitoje, tačiau po paskutinio pasaulio taurės etapo nusmuko į penktą vietą.

„Kodėl praleidau sprintą? Po etapo Kinijoje su treneriu buvome nusprendę nestartuoti nei sprinto, nei keirino varžybose, nes eilinį kartą plėšytis dėl laimėjimo, kuris mano karjerai nėra labai reikšmingas, nebuvo tikslo. Tačiau vėliau apsigalvojome, o šia pasaulio taure aš tiesiog pamaloninau save“, – aiškino atletė.

Tiesa, S. Krupeckaitė neliko itin patenkinta pasirodymu komandų sprinto rungtyje – Londone jos ir Gintarės Gaivenytės duetas tenkinosi septinta pozicija. Priešingai nei asmeninio sprinto ar keirino rungtyse, komandų sprinte lietuvės dar nėra sukaupusios pakankamai olimpinio reitingo taškų, kad galėtų jaustis saugios dėl vietos olimpiadoje. Paskutinis olimpinės atrankos startas dviratininkių laukia balandį Australijoje vyksiančiose planetos pirmenybėse.

„Šiai dienai taškų mums dar neužtenka – reikia tikėtis, kad pasaulio čempionate pasirodysime geriau. Bet vis tiek didžiuojuosi po stuburo traumos atsigavusia Gintare, kuri Londone važiavo puikiai. Prisipažinsiu, kad šįkart aš buvau silpnoji komandos grandis“, – neslėpė S. Krupeckaitė.

Primename, kad kitoms Lietuvos atstovėms baigiamajame pasaulio taurės etape medalių laimėti nepavyko, o arčiausiai tikslo buvo Vilija Sereikaitė, asmeninėse 3 km persekiojimo lenktynėse užėmusi ketvirtą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją