Pirmąją dieną moterų vienviečių atrankos varžybų barjerą sėkmingai įveikė 2015 metų šios amžiaus grupės pasaulio čempionė Ieva Adomavičiūtė. Ji ketvirtajame laukime distanciją įveikė per 7 min. 44,53 sek., užėmė antrąją vietą ir žengė į ketvirtfinalį.

Vyrų vienviečių varžybų penktajame plaukime Giedrius Bieliauskas finišavo trečias (7:28,72) ir taip pat pateko į ketvirtfinalį.

Vyrų porinių dviviečių atrankoje Andriui ir Vytautui Lapatiukams, deja, nepavyko patekti tarp 3 geriausių trečiojo plaukimo dalyvių ir prasibrauti į pusfinalį. Lietuviai 2 km nuirklavo per 6 min. 39,8 sek. ir finišavo penkti. Jų laukia paguodos plaukimas.

Ketvirtoji Lietuvos įgula – lengvojo svorio porinė dvivietė, kurią irkluoja Deividas Kluonis ir Lukas Dobrovolskis – atrankos plaukime startavo nesėkmingai ir neužbaigė distancijos paskutinės 500 metrų atkarpos dėl lūžusio D. Kluonio irklo. Šiai komandai taip pat teks dalyvauti paguodos plaukime.

Rugpjūčio 24 dieną Roterdame prasidės pasaulio jaunių (iki 18 metų) čempionatas. Jame dalyvaus 7 Lietuvos įgulos, o vyrų vienvietę irkluos Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse startavęs Armandas Kelmelis.

Taip pat Olandijoje savo sugebėjimus demonstruos vienvietę irkluojanti Eglė Bezzubovaitė, dvivietes valdantys Vytautė Urbonaitė ir Kamilė Kralikaitė bei Matas Jakubauskas ir Arnas Kazlauskas, porines dvivietes irkluojantys Agnė Ginevičiūtė ir Evelina Butrimavičiūtė bei Mantas Juškevičius ir Julius Lesauskas, o merginų porinę keturvietę irkluos Ieva Medelinskaitė, Aistė Andriulevičiūtė, Viktorija Vareikaitė ir Raminta Morkūnaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją