Vienas geriausių Lietuvos dviratininkų iki finišo likus apie 300 metrų už nugaros paliko Elijų Čivilį iš „Top Team – UltraBike.lt“ bei Eimantą Gudiškį iš „Velomanija-Niskama“ komandos.

102 km (14 ratų) T. Vaitkus įveikė per 2 val. 23 min. 44 sek. T. Vaitkus buvo ne tik išmaudytas čempiono šampanu, bet ir išsivežė jau tradicinį tik Šiaulių etape skiriamą piniginį prizą – įmonės „Elga“ įsteigtą 1000 eurų čekį.

Lenktynėse jau nuo pirmojo rato dominavo penkiolikos dviratininkų grupė, atsiplėšusi nuo pagrindinės persekiotojų grupės. Iki finišo likus apie 25 km, T. Vaitkus pervažiavo į lyderių grupę, kurioje buvo E. Čivilis ir E. Gudiškis. Kiekviename rate ši trijulė didino persvarą. E. Čivilis iki finišo likus apie kilometrui bandė atitrūkti nuo savo varžovų, tačiau T. Vaitkus spurtavo ir pakeltomis rankomis pasiekė finišo arką.

102 km trasoje tarp moterų greičiausia buvo Silvija Latožaitė (DSK „Fortūna“) – 2 val. 27 min. 43 sek., vyrų V40 grupėje nugalėjo Rimas Petrusevičius – 2 val. 27 min. 34 sek., vyrų V50 grupėje greičiausias buvo Saulius Janeliūnas (SP „Umarai“) – 2 val. 26 min. 55 sek.).

Trumpojoje – 51 km – trasoje dviratininkams teko patirti ir griūčių, ir traumų, tačiau azartas neleido atsipalaiduoti. Greičiausiai šią distanciją įveikė devyniolikmečių grupės lyderis Marius Pavalkis („Vėjas -Šakiai“) – per 1 val. 16 min. 50 sek., antras finišavo Mantas Bandzevičius („Best team“) – 1 val. 16 min. 59 sek., trečias – Pranas Knieža (VeloGhost-Veloma“) 1 val. 16 min. 59 sek.

Šiaulių etape lenktyniavo apie 500 dviratininkų iš Lietuvos ir kelios komandos iš Latvijos. Drauge su sportininkais 7,2 km ratą važiavo ir dviračių aistruoliai – grupė „Minkime kartu“, kurioje daugiausia dalyvavo draugų iš šeimų komandos.

Šiaulių trasa pasižymi įkalnėmis ir greitais nusileidimais, todėl dviratininkų greitį ir aštrius posūkius nuo aistringų sirgalių saugojo policijos ekipažai ir savanorių komanda.

Penktasis Lietuvos „Bigbank plento taurės“ etapas vyks Kačerginėje, rugpjūčio 30 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)