Rungtynių pradžia Čekijos komandai buvo sėkminga - "USK Erpet" išsiveržė į priekį 5 taškais. Tačiau ilgai persvaros išlaikyti nepavyko ir pirmojo kėlinuko pabaigoje čekų persvara tesiekė vieną tašką (19:18).

Antrajame kėlinyje svečiai parodė, jog yra ne iš kelmo spirti. Pagerėjusi Šiaulių gynyba ir taiklesni metimai leido lietuvių komandai aplenkti "USK Erpet" 6 taškais. Tačiau į antrojo kėlinuko pabaigą lietuviai "pasekė" čekų pavyzdžiu ir išlaikė tik 2 taškų persvarą - 37:35.

Trečiajame kėlinuke sėkmė šypsojosi "USK Erpet" ekipai. Namuose žaidžiantys krepšininkai ėmė kibiau gintis ir atidžiau atakuoti priešininko krepšį. Persvara pakilo iki 12 taškų. Nors "Šiaulių" krepšininkai skirtumą sumažino iki 6 taškų (60:54), iniciatyva trečiajame kėlinuke vis dėlto buvo čekų rankose.

Atrodė, jog paskutinis žaidimo kėlinukas tik išryškins "USK Erpet" pranašumą. Aktyvi Čekijos krepšininkų gynyba ir taiklūs metimai skirtumą likus 3 minutėms iki ketvirtojo kėlinuko pabaigos padidino iki 10 taškų (74:64). Tačiau paskutinės 3 minutės priklausė lietuviams. "Šiauliai" žaidė labai gerai - puikiai pasiimdavo atšokusius kamuolius, metė taikliai iš praktiškai bet kurios pozicijos. Paskutinėmis minutėmis "Šiauliai" išlygino rezultatą ir užsidirbo rungtynių pratęsimą, kurio metu pelnė dar 10 taškų ir penkių taškų persvara (85:80) nugalėjo "USK Erpet".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją