Dėl moterų supertaurės nuo 13 val. kovos Lietuvos čempionės Kauno „ACME-Žalgiris“ ekipos rankininkės ir praėjusio sezono Lietuvos taurės varžybų finalininkė Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“ komanda.

Dėl vyrų supertaurės nuo 16 val. grumsis Lietuvos čempionas Klaipėdos „Dragūnas“ ir LRT taurės laimėtojai – Varėnos „Ūlos“ rankininkai. Nugalėtojai paaiškės per vieną mačą. Dvikovas transliuos portalas sportotv.lt

Lietuvos čempionai – nukraujavę

Penkiskart Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionai Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai, palyginti su praėjusiu sezonu, yra nukraujavę: į Austriją rungtyniauti išvyko vienas pagrindinių atakų organizatorių Benas Petreikis, Tadas Stankevičius pakėlė sparnus į Rumuniją, Evaldas Griežė pasirinko darbą ir rungtyniavimą trečiojoje Norvegijos rankinio lygoje.

Komandos senbuviai Darius Jasinskas ir Gražvydas Juška jau turi šeimas, tad negali gyventi vien iš rankinio, jiems reikia dirbti ir kitus darbus. Jie tikriausiai šį sezoną „Dragūnui“ nebeatstovaus.

Sudėtinga dragūniečių situacija yra ir dėl vartininkų: abu pagrindiniai komandos vartų saugai – Aistis Pažemeckas ir Lukas Simanavičius negali rungtyniauti dėl traumų. Lukui atsinaujino anksčiau kamavę nugaros skausmai, o Aistis atlieka reabilitaciją po pakartotinės Achilo sausgyslės operacijos. Juos kol kas pakeis 1995-1996 metais gimę, mažai patirties turintys vartininkai – Gytis Rimkus ir Benas Vaicekauskas. Kurį laiką „Dragūnui“ dėl atsinaujinusios peties ir kaklo traumos negalės padėti ir Jonas Truchanovičius.

Yra ir gerų naujienų – prie klaipėdiečių prisijungė patyręs dragūnietis Gediminas Vaitkus.

Į komandą įsiliejo jaunimo iš „Viesulo“ sporto centro. „Dragūno“ komandos pagrindas – devyniolikmečiai ir dvidešimtmečiai žaidėjai.

Taip pat yra pokyčių ir trenerių štabe – prie komandos vairo sugrįžo praėjusį sezoną keturiolikakart Ukrainos čempionus – Zaporožės ZTR rankininkus treniravęs Artūras Juškėnas. Buvęs „Dragūno“ vyr. treneris Miglius Astrauskas atsisveikino su ekipa ir šiuo metu eina Lietuvos rankinio federacijos generalinio sekretoriaus pareigas.

Nors dragūniečių ekipoje įvyko daug permainų, be to, patyrusius žaidėjus persekioja traumos, tačiau Klaipėdos rankininkų tikslas vienas – iškovoti supertaurę.

„Mes šiemet esame jauni ir „kūdi“. Visgi mūsų keliami tikslai yra aukščiausi, norime apginti čempionų titulus ir kuo geriau pasirodyti visuose turnyruose. Bus sunku... Kausimės, kiek tik pajėgsime, dėl garbės, nors mūsų padėtis nėra iš gerųjų“, – sakė vienas iš „Dragūno“ komandos įkūrėjų ir vyr. treneris A. Juškėnas.

Varėniškiai – kupini ambicijų

„Ūlos“ rankininkai šioms varžyboms varniškiai ruošiasi itin atsakingai – ekipa šiemet pasistiprino: iš Estijos į gimtąją Varėną sugrįžo Gražvydas Sereičikas, komandą papildė penki jauni ir perspektyvūs Varėnos sporto mokyklos auklėtiniai: Laurynas Petrušis, Deivas Eidukonis, Dominykas Balionis, Gytis Valentukevičius ir Kęstas Leikauskas.

Taip pat yra pokyčių ir trenerių štabe – komandos vyr. trenerio vairą perėmė vienas geriausių visų laikų Varėnos „Ūlos“ rankininkų Tautvydas Mikalauskas.

Šis buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas, atstovavęs Italijos ir Ispanijos profesionaliems rankinio klubams, praėjusį sezoną buvo vienas iš „Ūlos“ ekipos naudingiausių žaidėjų, tačiau šį sezoną pasiryžęs daugiau vadovauti komandai už aikštės ribų.

„Norime, kad Varėnos „Ūlos“ rankininkai kuo geriau reprezentuotų savo miestą, rodytų aukšto lygio rankinį ir pakovotų dėl apdovanojimų. Esame rimtai nusiteikę pakovoti dėl pirmojo sezono trofėjaus. Kuo geriau sužaisti namuose – garbės reikalas“, – sakė vienas iš „Ūlos“ trenerių Rolandas Markinas.

Jis pabrėžė, kad „Dragūnas“, nors yra pasikeitęs, tačiau – pavojingas varžovas.

„Klaipėdiečiai dirba itin profesionaliai. Komandą paliko kelios garsios pavardės, tačiau juk dragūniečiai užsiaugino naujų rankininkų, kurie juos ne ką prasčiau pakeičia. Bus labai sunku. Manau, kad laukia sunki ir nuožmi kova“, – kalbėjo R. Markinas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)