Pasak Kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus Klemenso Rimšelio, modernių daugiafunkcių kompleksų regionuose statybai paklausa kyla iš vietos bendruomenės intereso.

„Matome, kad ypač šalies rajonuose sportas užima vis svarbesnę vietą žmonių gyvenime, ne tik sveikatinimo prasme, bet ir skatindamas bendruomeniškumą. Pavasarį, diskutuojant su Pasvalio rajono gyventojais, išryškėjo didelis sporto erdvių poreikis“, – sakė K. Rimšelis.

Pauliaus Petkevičiaus, Pasvalio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo, teigimu, rajone sportas yra populiarus laisvalaikio praleidimo būdas – seniūnijose yra sporto organizatoriai, gyventojai aktyviai dalyvauja seniūnijų varžybose, spartakiadose.

„Iki rekonstrukcijos kompleksas dirbo visas dienas per savaitę nuo ankstaus ryto iki vėlyvo vakaro, po rekonstrukcijos lankytojų tikrai padaugės. Ne tik Pasvalio, bet ir aplinkinių rajonų gyventojai nuolat teiraujasi, kada galės lankytis baseine, komplekso pastate įsikūrusiuose sporto klubuose“, – sakė P. Petkevičius.

Atnaujintoje Pasvalio sporto mokykloje iki šiol buvo vystomos septynios sporto šakos – rankinis, krepšinis, futbolas, lengvoji atletika, boksas, dviračiai ir dziudo. Mokyklą šiais metais lanko beveik 500 vaikų. Universalioje, padidintoje iki 1000 vietų talpinančioje salėje nuo šiol galės vykti Pasvalyje populiaraus rankinio turnyrai, varžybos. Šioje salėje treniruosis ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšinio komanda, bus rengiamos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) varžybos. Salė pritaikyta ir įvairiems kultūriniams renginiams.

Tokios universalios salės ir baseinai šiais metais jau atidaryti Šakiuose, Prienuose, Garliavoje, toliau statomi Varėnoje, Anykščiuose, Jonavoje, Šilalėje, Palangoje. Šiais metais rekonstruoti stadionai Kupiškyje, Radviliškyje, kitais metais bus baigti Birštone, Biržuose, Kėdainiuose.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją