„Labai džiaugiuosi, kad mano kukli iniciatyva sulaukė tokio dėmesio. Ir dar labiau džiaugiuosi, kad šios linksmos varžybos nors kiek padės toms šeimoms, į kurių namus šv. Kalėdos dažnai neužsuka“, – sako geriausia visų laikų Lietuvos plaukikė R. Meilutytė.

Visos lėšos, surinktos šioms estafetėms, bus skirtos socialiai remtinoms šeimoms. Prie labdaros prisidėjo ne tik žmonės, bet ir daugelis žinomų įmonių.

Tarp gausybės estafečių dalyvių bus galima taip pat išvysti televizijos žurnalistą Edmundą Jakilaitį, hiphopo atlikėją Gabrielių Liaudanską–Svarą ir naująjį Lietuvos krepšinio federacijos generalinį sekretorių Mindaugą Špoką, kuris yra pats buvęs Lietuvos olimpinės plaukimo rinktinės narys. Varžybose jie visi dalyvaus su savo tėvais, vaikais ir sutuoktinėmis.

„Kalėdos – šeimos metas. Visi tuomet stengiasi būti drauge. Mes su šeima būsime drauge ir palaikysime mūsų mažėlio Mykolo, kuris pats lanko plaukimą, norą būtinai dalyvauti šiose estafetėse“, – sako G. Liaudanskas.

Šeimų estafetės vyks gruodžio 22 d. Lietuvos vaikų ir jaunimo centro baseine Vilniuje. Jas tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija.

Varžybose dalyvausiantiems keturiems kiekvienos šeimos nariams reikės įveikti po 25 m krūtine – plaukimo stiliumi, labiausiai garsinusiu ir tebegarsinančiu Lietuvą.

Drauge su R.Meilutytės fondu varžybas organizuoja renginių aptarnavimo įmonė „Asistentai“, viešoji įstaiga „Sveikas miestas“, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei LRT. Renginio partneriai – naujienų portalas DELFI ir mokėjimų platforma Mokėjimai.lt. Renginio globėjas Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Tikimasi, jog ši prieškalėdinė plaukimo šventė taps tradiciniu renginiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)