Priimtomis pataisomis tikimasi iš esmės spręsti manipuliacijų sporto varžybomis problemą. Šia pakeitimai papildo priimtus Baudžiamojo kodekso papildymo 182 (1) straipsniu įstatymo projektą XIIP-3184 (2) ir Kriminalinės žvalgybos 8 straipsnio 1 dalies 1 punkto papildymo įstatymo projektą Nr. XIIP-3185 (2).

Kūno kultūros ir sporto įstatymo pakeitimo įstatymu nustatytos reguliacinės normos dėl manipuliavimo sporto varžybomis: įtvirtinama manipuliavimo sporto varžybomis sąvoka; nustatomas draudimas dalyvauti manipuliavime sporto varžybomis; taip pat apibrėžiamas manipuliavimo sporto varžybomis draudimo principas, numatomos sportinės sankcijos už dalyvavimą manipuliavime sporto varžybomis.

Įstatyme įtvirtinta, kad manipuliavimas sporto varžybomis yra tyčinis susitarimas, veikimas arba neveikimas, kuriuo bandoma pakeisti sporto varžybų eigą ar rezultatą siekiant visiškai arba iš dalies panaikinti šių sporto varžybų nenuspėjamumą ir taip sau ar kitiems suteikti nepelnytą pranašumą.

72 Seimo nariams vienbalsiai balsavus už, Baudžiamasis kodeksas papildytas 1821 straipsniu, nustatant, kad tas, kas neteisėtai paveikė sąžiningą profesionalių sporto varžybų eigą arba rezultatą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Asmuo (taip pat ir juridinis asmuo), kuris padarė minėtą veiką, atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės, jeigu jis iki jo pripažinimo įtariamuoju savanoriškai apie tai pranešė teisėsaugos institucijai, suteikė svarbios informacijos ir aktyviai bendradarbiavimo išaiškinant šią nusikalstamą veiką.

Pataisos įsigalioja 2017 m. sausio 1 d.

Atitinkamai, 75 Seimo nariams balsavus už, nė vienam nebuvus prieš ir vienam susilaikius, papildytas Kriminalinės žvalgybos 8 straipsnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)