Broliai sėkmingai šaudė iškritimuose ir susitiko finalinėje dvikovoje. Po penkių dvikovos serijų Adamas 6-4 įveikė vyresnį brolį ir teisėtai iškovojo Lietuvos čempiono titulą. Tai puikus Adamo jėgų patikrinimas prieš uždarų patalpų Europos čempionatą, kuris vyks vasario 26 d. Lenkijoje.

Trečią vietą užėmė taip pat Vilniaus miesto atstovas Kęstutis Timinskas. Jis kovoje dėl trečios vietos nugalėjo Kauno miesto atstovą Luką Lipkevičių.

Skriemulinių lankų vyrų pogrupyje pajėgiausias buvo Tomas Liekis iš LSK klubo. Jis finale 6-4 įveikė to paties klubo atstovą Vilių Švedą. Kovoje dėl trečios vietos susitiko Mindaugas Baranauskas ir Valerijus Denisovas. Mindaugas Baranauskas 6-2 užtikrintai laimėjo dvikovą ir iškovojo trečią vietą.

Paprastų lankų vyrų pogrupyje, užtikrintai šaudydamas visas varžybas Lietuvos čempiono vardą iškovojo Nerijus Švedas. Jis finalinėje dvikovoje 6-1 nugalėjo Vladimirą Mosiną. Dėl bronzos medalio kovėsi Mindaugas Junevičius ir Ugnius Timinskas. Dvikova pasibaigė 6-0
M. Junevičiaus naudai.

Paprastųjų lankų moterų pogrupyje nepalenkiama buvo Vitalija Zeleniūtė. Vitalija finale 7-3 įveikė Simoną Šakalytę ir tapo Lietuvos čempione. Dėl trečios vietos kovojo Anna Anglickienė ir Ingą Kizeliauskaitė. Labiau patyrusi Inga Kizeliauskaitė užtikrintai 6-0 nugalėjo varžovę ir iškovojo trečiąją vietą.

Tradicinių ir ilgųjų lankų pogrupyje čempiono vardą iškovojo Vitalijus Namavičius. Vitalijui finale 6-0 nusileido Stasys Svetlauskas iš Druskininkų klubo. O kovoje dėl trečios vietos Vitalijus Mosinas iš LSK klubo nugalėjo Aleksandrs Cistovs iš Latvijos.

Paprastųjų lankų komandinėse vyrų ir moterų varžybose buvo pagerinti net 4 šalies rekordai. LSK-1 komandos lankininkės kvalifikacijoje surinko 1194 taškus ir pagerino kvalifikacijos rekordą. O LSK-2 komandos atstovės, šaudant ½ finalo, surinko 149 taškus ir pagerino iškritimų rekordą. Vyrų pogrupyje LSK-2 komanda surinko kvalifikacijoje 1321 taškus ir pagerino kvalifikacijos rekordą. Finalinėje dvikovoje, LSK-1 komandos lankininkai, pataikė 166 taškus ir pagerino iškritimų šalies rekordą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją