Sekmadienį 17 val. Paryžiuje laukiama itin atkaklių rungtynių tarp Prancūzijos ir Anglijos regbininkų.

Valų rinktinė, laimėjusi visas trejas iki šiol žaistas rungtynes, tvirtai žengia absoliučios pergalės link ir neatrodo, kad italai yra pasirengę atsilaikyti prieš galingai žaidžiančius šeimininkus. Tikėtina, kad Velso rinktinė bandys pulti per kraštus, kuriuose Italijos rinktinei labiausiai trūksta patyrusių žaidėjų.

Airių ir škotų regbininkų rungtynių rezultatą nuspėti sunku. Airija, prieš turnyrą laikyta favorite, vis neįsibėgėja. Lygiosios su Prancūzija turėtų padrąsinti, bet dėl tose rungtynėse patirtų traumų šio savaitgalio rungtynes turi praleisti kapitonas Paul O'Connell ir Conoras Murray'us. Škotija yra tikrai pajėgi laimėti šį susitikimą, kaip ir visus tris prieš tai žaistus, kuriuos vis dėl to apmaudžiai pralaimėjo. Daugiausiai pagyrų už puikiu techninius įgūdžius ir vikrumą šiomis savaitėmis sulaukė 19-metis krašto žaidėjas Stuartas Hoggas. Be to, regbio ekspertai labai vertina judrią Škotijos grumtynių trečiąją liniją.

Savaitgalio puošmena Prancūzijos ir Anglijos susitikimas gali nulemti turnyro baigtį. Prancūzai dar nė karto nepralaimėjo, bet, praėjusią savaitę sužaidę lygiosiomis su airiais, apsunkino savo sąlygas siekiant absoliučios turnyrinės pergalės. Iš šalies atrodo, kad dėl to rezultato kaltais reikėtų pripažinti žvaigždžių duetas saugai Francois Trihn-Ducas ir Morganas Parra, kuriuos šį sekmadienį pakeis Lionelis Beauxisas ir Julienas Dupuy'is.

Prancūzijos treneris Philippe'as Saint-Andre taip pat kukliai leido suprasti, kad, jei ne jo išmintingi keitimai, susitikimas su airiais galėjo baigtis ir blogiau. Anglijos regbio rinktinėje pokyčių nėra ir visas dėmesys kreipiamas naujo pagrindinio trenerio paieškomis, nes sutartis su dabartiniu treneriu Stuartu Lancasteriu yra laikina.

Dabartinė Šešių Nacijų taurės turnyro lentelė:

1Velsas3300236
2Prancūzija3210245
3Anglija320144
4Airija3111303
5Škotija3003-270
6Italija3003-540

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją