Pagrindinių lenktynių pradžia numatyta sekmadienį 13-tą valandą, o perpus trumpesnėje distancijoje lenktyniausiantys dviračių sporto entuziastai startuos 11-tą priešpiet. Dviratininkai pajudės nuo Jaunimo gatvėje esančios Birštono savivaldybės. 16-tą valandą planuojama laimėtojų apdovanojimo ceremonija.

„Bigbank Lietuvos plento taurės 2015“ organizatoriaus Deivido Vileniškio teigimu, varžybų startas kaip ir kiekvienais metais yra didžiulė šventė visiems dviračių mėgėjams, o Birštonas – puiki vieta plento dviračių sezonui pradėti.

„Birštono etapo lenktynių trasa yra 5 km ilgio ir driekiasi pačiu miesto centru bei panemune, nuo kurios atsiveria gražus kraštovaizdis ir kurorto vaizdai. Pirmojo etapo trasa yra trumpa, dinamiška, turinti nemažai posūkių, todėl žada puikias lenktynes ne tik jų dalyviams, bet ir žiūrovams“, – įsitikinęs D. Vileniškis.

Birštono varžybų etapui šiemet jau užsiregistravo beveik 300 dalyvių, tarp kurių ir stipriausi šalies sportininkai bei dviratininkai iš kaimyninės Latvijos.

„Džiugu, kad besidominčių dviračių sportu vis daugėja, išmėginti jėgas varžybose ryžtasi ne tik profesionalūs sportininkai, bet ir laisvalaikiu dviratį minti pamėgę gyventojai“, – sako D. Vileniškis. „Šių varžybų tikslas ir yra populiarinti dviračių sportą, važinėjimą ekologišku transportu, prisidėti prie sveiko gyvenimo būdo propagavimo“.

Anot organizatoriaus, Birštone pirmą kartą varžybų istorijoje nugalėtojus lems ne visos distancijos metu pademonstruotas laikas, bet galutiniame ir tarpiniuose finišuose renkami įskaitos taškai. Tikimasi, kad tokia sistema suteiks varžyboms dar daugiau intrigos ir leis tiksliau įvertinti dviratininkų pajėgumą visų lenktynių metu, o patiems dalyviams – lengviau palyginti savo ir varžovų rezultatus.

Dar viena naujovė be taškų skaičiavimo sistemos – Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose dviratininkai mėgėjai galės išbandyti jėgas važiuodami vieną lenktynių ratą (8-10 km), kuris bus lengvai įveikiamas. Be to, startavimas šiame rate bus visiškai nemokamas.

Iš viso šiemet laukia šeši „Bigbank Lietuvos plento taurės 2015“ varžybų etapai. Antrasis įvyks gegužės 10 d. Kaune, trečiasis – gegužės 31 d. Vilniuje, ketvirtasis – liepos 26 d. Šiauliuose, penktasis – rugpjūčio 30 d. Kačerginės Nemuno žiede. Paskutinis varžybų etapas, skirtas asmeniniams laiko rezultatams įvertinti, vyks rugsėjo 20 d. sostinėje.

Visų varžybų etapų metu pernai jėgas išbandė daugiau nei 2000 dviratininkų. Šiais metais tikimasi dar didesnio dalyvių skaičiaus.

Užsiregistruoti Birštono etapo varžyboms dar galima renginio dieną atvykus į lenktynių vietą. Registruotis kitiems etapams ir rasti daugiau informacijos galima internete adresu www.dviraciusportas.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją