Dieną festivalio dalyviai pradėjo energinga masine treniruote su „Nike“ treneriais, o netrukus prasidėjo 3x3 krepšinio, futbolo ir paplūdimio tinklinio varžybos, kuriose varžėsi ne tik šeimų bei bičiulių komandos, bet ir žinomi šalies žmonės.

Didžiausia intriga tapo buvusio sunkiaatlečio, dabar į verslą pasukusio Ramūno Vyšniausko surinktos krepšinio komandos debiutas. Pasirodo, kad jo socialiniuose tinkluose surinkta komanda iki festivalio kartu net nesitreniravo, o pats R. Vyšniauskas galiausiai nutarė nebėgti į aikštelę, o būti komandos treneriu.

„Mes nesitreniravome, dabar aš esu įkvėptas Dainiaus Adomaičio, „Neptūno“ krepšinio komandos trenerio – mane įkvepia tai, kaip jis subūrė „Neptūną“, ką jie visi pasiekė, ir kaip pakeitė Lietuvos krepšinio istoriją. Dabar jo įkvėptas 3x3 turnyre pats bandysiu būti treneriu ir iš savo komandos padaryti stebuklą“, - entuziastingai kalbėjo R. Vyšniauskas.

Paklaustas, kodėl nutarė pats nebėgti į aikštelę, R. Vyšniauskas išsisuko sumaniai. „Supratau, kad esu geresnis vadovas nei žaidėjas, todėl ir vadovausiu“, - nusijuokė jis. „Lengva dirbti, kai pažįsti savo komandą, bet kai nesi jos matęs... čia ir bus mano misija, viską sustyguoti iškart ir tobulai“, - kalbėjo „Neptūno“ marškinėliais pasipuošęs R. Vyšniauskas.

Savo jėgas įvairiose rungtyse išbandė ir nemažai žinomų žmonių. Futbolo klubo „Prelegentai“ ir grupės „ŽAS“ nariai Linas Zareckas – Choras ir Gidonas Šapiro – Bilas bičiuliams gelbėjo 3x3 futbolo turnyre, žurnalistas Edmundas Jakilaitis rungėsi estafetiniame triatlone ir plaukė vos 10 laipsnių temperatūrą siekiančioje jūroje, verslininkas Antanas ir Daina Bosai dalyvavo teniso turnyre „Nida Open“.

Festivalio dalyviai galėjo išbandyti plaukimą ir Lietuvoje vis labiau populiarėjančiomis irklentėmis, vyko šiaurietiško ėjimo bei orientacinės rungtynės, o vaikai su tėveliais rungėsi specialiame Kakės Makės protmūšyje. Planuojama, kad tokiu sporto ir aktyvaus laisvalaikio festivaliu Neringa nuo šiol pradės kiekvieną savo vasaros sezoną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)