„Kada nacionalinė futbolo rinktinė turi žaisti, švelniai tariant, tokiame labai kukliame stadione, tai pasako viską, ar kenkia įvaizdžiui, ar ne - aišku, kad kenkia“, - žurnalistams sakė premjeras.

Jis sako, kad šiuo metu visus sprendimus dėl Nacionalinio stadiono statybų ir valdymo konkurso turi priimti Vilniaus savivaldybė.

S. Skvernelis taip pat apgailestavo, kad iki šiol nėra pajudėję naujo Vilniaus baseino su 50 metrų ilgio takeliais statybų darbai, nors jau šią vasarą sostinėje vyks pasaulio šiuolaikinės penkiakovės taurės finalas. Jis svarsto, kad sportininkams alternatyva kol kas gali būti naujasis Girstučio baseinas Kaune.

Praėjusią savaitę Vilniaus savivaldybė pranešė, jog pratęs 90 mln. eurų vertės nacionalinio stadiono statybos ir valdymo koncesijos konkursą, siekdama palengvinti jo sąlygas ir pritraukti daugiau potencialių dalyvių. Sąlygose išplečiamas būsimo daugiafunkcinio komplekso renginių spektras, sumažinti dalyvių patirties reikalavimai. Sutartis tarp Vilniaus savivaldybės, Kūno kultūros ir sporto departamento bei privataus investuotojo bus pasirašoma 25 metams, o kompleksas priklausys Vilniaus savivaldybei. Planuojama stadiono statybų vertė sieks 88,5 mln eurų (su PVM), iš jų ES lėšos sudarys 33,6 mln. eurų, savivaldybės indėlis - 2,9 mln. eurų. Be to, savivaldybė planuoja skirti dar po 0,5 mln. eurų stadiono išlaikymui kasmet.

Planuojama, kad stadiono, komplekse įsikurs iki 300 vietų vaikų darželis, ne mažiau kaip 3 futbolo aikštelės, lengvosios atletikos stadionas, sporto salės, kultūros ugdymo centras ir biblioteka, sporto muziejus. Statybas planuojama pradėti 2019 metų balandį, kuomet įsigaliotų sutartis su konkurso nugalėtoju.

Gruodį savivaldybė taip pat paskelbė naujojo Lazdynų baseino su 50 metrų plaukimo takeliais statybos konkursą - objektas turėtų iškilti vietoj sovietmečiu pastatyto baseino Erfurto gatvėje. Daugiau nei 11 tūkst. kv. metrų ploto pastato statybos, preliminariais skaičiavimais, kainuotų iki 23 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)