„Aistros čia verda tokios, kad net įsuka politiką: J. Jefimova – Rusijos simbolis, o R. Meilutytė – Lietuvos metų žmogus, kuri gavo apdovanojimą iš pačios prezidentės Dalios Grybauskaitės rankų. Ne veltui šį finalą organizatoriai padarė vakaro vinimi“, – tęsia jis.

„Ir finalas buvo fantastiškas! J. Jefimova atsiliko nuo Rūtos 0,49 sek. po pusės distancijos. R. Meilutytė plaukė galingai ir užtikrintai. Atrodė, kad nugalėti ją neįmanoma. Bet po posūkio J. Jefimova padidino greitį, o Rūta... Ji tiesiog sulūžo ir stebėjo, kaip Julija prieš pat finišą tolsta nuo jos.

1:05,66 min. – J. Jefimova netgi nesidžiaugė tokiu laiku, kuris buvo prastesnis nei pusfinalyje, tačiau jis atnešė mums pirmą šios rungties pasaulio čempionato auksą nuo 1978 metų, kai Vakarų Berlyne laimėjo jaunoji Bogdanova – taip pat Julija.

Koks gi laimingas vakaras!“, – savo publikacijoje, pavadintoje „Gražuolė sumušė Terminatorių: kaip J. Jefimova metų dvikovoje nugalėjo R. Meilutytę“, džiaugėsi autorius.

„Mes žinome J. Jefimovos minusus: pavyzdžiui, ji prasčiau startuoja nei Rūta. Bet svarbiausia – psichologija ir pasitikėjimas. R. Meilutytė buvo panaši į žudiką šaltomis akimis. Į Terminatorių, kuris medžioja Sarah Connor. Šie apibūdinimai gerąja prasme – taip mes pabrėžiame atkaklų R. Meilutytės tikslo siekimą ir jos kovotojos bruožus. Tačiau Barselonoje 50 m plaukimo krūtine rungtyje Julija įveikė Rūtą ir sugriovė šią sieną. Auksinė mergaitė ir Kauno netikėtai sau pačiai liko antra“, – dėstė P. Lysenkovas.

Primename, kad R. Meilutytė 100 m plaukimo krūtine finale Kazanėje nuotolį įveikė per 1:06,36 min. ir laimėjo sidabro medalį. Auksą iškovojo rusė J. Jefimova (1:05,66 min.), nors lietuvė ją po pusės distancijos lenkė 0,49 sek. Paskutinius 50 metrų R. Meilutytė už J. Jefimovą plaukė net 1,19 sek. lėčiau.

Trečia finišavo jamaikietė Alia Atkinson (1:06,42 min.).

Didžiausia Lietuvos plaukimo žvaigždė, olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė bei planetos rekordininkė Kazanėje prieš savo varžovę iš Rusijos dar galės atsigriebti 50 m plaukimo krūtine rungtyje, kurios finalas numatytas sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1918)