Visi J. Zaripovos rezultatai, pasiekti nuo 2011 metų birželio 20-os iki rugpjūčio 20-os ir nuo 2012-ų birželio 3-ios iki liepos 3-ios d., yra anuliuojami.

Tokiu būdu iš J. Zaripovos bus atimtas 2012 metų Londono olimpinių žaidynių 3000 metrų bėgimo su kliūtimis aukso medalis. Nauja olimpine čempione tapo Chabiba Gribi iš Tuniso.

Rusijos antidopingo agentūra taip pat nutarė diskvalifikuoti septynkovininkę Tatjaną Černovą, kurios dopingo testas 2009 metais per pasaulio čempionatą Berlyne buvo teigiamas. Rusė vartojo anabolinį steroidą - oralturinabolį. Tačiau visi T. Černovos rezultatai neįskaitomi tik nuo 2009 metų rugpjūčio 15-os iki 2011 metų rugpjūčio 14-os d. Tokiu būdu rusė išsaugojo 2008 metų Pekino ir 2012 metų Londono olimpiadų bronzos medalius.

Kiek anksčiau sausio mėnesį dėl dopingo vartojimo buvo diskvalifikuoti net penki Rusijos ėjikai. Tai - olimpiniai čempionai Olga Kaniskina, Sergejus Kirdiapkinas ir Valerijus Borčinas, o taip pat pasaulio čempionatų prizininkai Sergejus Bakulinas ir Valdimiras Kanaikinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)