31-erių metų rusas Ibragimas Chalilovas pačioje sunkiasvorių kovos su tadžiku Bachtijaru Barotovu pradžioje imitavo pasisveikinimą ir klastingu smūgiu dešine ranka varžovui nesiginant nokautavo jį jau trečią sekundę.

B. Barotovas po praleisto smūgio taip ir nebeatsistojo ant kojų, o I. Chalilovas demonstratyviai džiaugėsi nešvariai pasiekta pergale – netgi atliko salto šuolį.

Vis dėlto po to, kai internete pasklido šios kovos vaizdo įrašas, rusą užsipuolė tiek paprasti internautai, tiek kai kurie kovotojai ir žurnalistai.

Jų teigimu, I. Chalilovas pamynė visus garbingo sporto principus ir pasielgė niekšiškai, o jo pergalė – nešvari, nes jis sulaužė nerašytą taisyklę, t. y. smogė varžovui per pasisveikinimą.

„Viena iš taisyklių yra nesmūgiuoti varžovui per susidaužimą pirštinėmis. Kam nors reiktų informuoti I. Chalilovą apie šią nerašytą taisyklę“, – piktinosi „Bleacher Report“ žurnalistas Nathanas McCarteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (604)