Pasak klubo, policijos kovos su sukčiavimu ir korupcija skyriaus pareigūnai vėlai ketvirtadienį atvyko į jo biurą ir konfiskavo finansinius dokumentus.

„Vidaus reikalų ministerijos Pamaskvės padalinio ekonominio saugumo ir kovos su korupcija valdybos darbuotojai vykdo ikiteisminį patikrinimą pagal Maskvos „Dinamo“ ledo ritulio klubo vadovybės pareiškimą dėl ... galimų neteisėtų veiksmų, susijusių su draugijos „Dinamo“ lėšų, taip pat ir gautų atsisakius įvairių paslaugų ir išnuomojus ledo aikšteles, pasisavinimu“, – penktadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė ministerijos atstovė Irina Volk.

„Šiuo metu vykdant ikiteisminį patikrinimą studijuojami ir vertinami ... dokumentai dėl galimų neteisėtos veiklos požymių“, – pridūrė atstovė.

Pasak klubo, reidą išprovokavo vieno klubo darbuotojo pareikšti įtarimai grobstymu, išdėstyti sporto draugijos „Dinamo“ vieno iš vadovų laiške. Klubas priklauso šiai draugijai, kuri ginčijosi su klubo vadovybe.

Klubas pareiškė, kad per kratą paimtuose dokumentuose nebus rasta jokių lėšų grobstymo įrodymų.

„Mūsų didelė piniginė apyvarta, mes kasmet kviečiame auditorių kompaniją, atliekame patikrinimus. Pagal dokumentus viskas turi būti „švaru“, – penktadienį sakė klubo atstovas Michailas Kravčenka.

Jo nuomone, krata galėjo būti atlikta siekiant daryti spaudimą klubui.

„Atėjo 12 tyrėjų, o ten vienas žmogus būtų visiškai susitvarkęs. Jausmas toks, tarsi jie patys nežinojo, ką paimti. Pažiūrėjo į nupirktą vandenį ir nupirktus svarmenis. Ir atvažiavo ne į bazę tikrinti, o į biurą. Ir dokumentus ne apie nuomą žiūrėjo, o bendrai.“

Atstovas pabrėžė, kad klubas yra pasirengęs bendradarbiauti su tyrėjais.

„Mes viską parodėme. Pažiūrės, išsiaiškins ir grąžins. Mums nėra ko slėpti.“

Iki pastarojo meto „Dinamo“ buvo tarp geriausių Rusijos ledo ritulio klubų, o jį rėmė buvęs jo prezidentas, milijardierius Arkadijus Rotenbergas. Jam 2015 metais išėjus, klubui ėmė trūkti pinigų, o santykiai su sporto draugijos „Dinamo“ vadovybe pasidarė įtempti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)