Sprendimą dėl nušalinimo priėmė Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF).

32-ejų metų T. Beloborodova (mergautine pavarde Lysenko) dėl steroidų vartojimo jau buvo diskvalifikuota dvejiems metams ir praleido 2007 metų pasaulio pirmenybes Osakoje (Japonija) ir 2008 metų Pekino olimpiadą. IAAF, šįkart nepranešė nei teigiamo testo datos, nei koks draudžiamas preparatas rastas kūjo metikės mėginyje.

IAAF išsaugojo dopingo testų mėginius, paimtus nuo 2005 metų ir dabar, kai visa anabolinių steroidų suradimo įranga gerokai pažengė į priekį, juos pertestuoja.

Balandžio 4-ą d. Rusijos lengvosios atletikos rinktinės treneris Vadimas Chersoncevas agentūrai TASS pareiškė, kad kūjo metikė nebuvo kandidatė dalyvauti 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

T. Lysenko - 2012 metų Londono olimpiados čempionė ir 2011 bei 2013 metų pasaulio čempionatų Tegu (orig. Daegu, Pietų Korėja) ir Maskvoje (Rusija) nugalėtoja. Ji 2006-ais iškovojo auksą ir Senojo žemyno pirmenybėse (Gioteborge, Švedija). 2005 metų pasaulio pirmenybių Helsinkyje (Suomija) sidabras jai buvo įteiktas po to, kai rusės komandos draugės dopingo testas buvo teigiamas.

2015 metų vasario viduryje ji pagimdė, o po trijų mėnesių jau vėl pradėjo treniruotis. Rusijos čempionate 2015-ų rugpjūtį Čeboksaruose T. Lysenko-Beloborodova užėmė devintą vietą.

Ši naujiena dar vienas smūgis dopingo krečiamai Rusijos lengvosios atletikos federacijai, kuri nuo praėjusių metų lapkričio yra laikinai nušalinta nuo visų tarptautinių varžybų dėl valstybėje paplitusio dopingo ir plačiai išsišakojusios korupcijos.

Rusija dabar bando įvesti tvarką šalies dopingo agentūroje ir lengvosios atletikos federacijoje iki gegužės mėnesio, kai IAFF Valdybos posėdyje bus nuspręsta ar bus leista Rusijos lengvaatlečiams dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Pasaulio lengvosios atletikos vadovybė praėjusiais metais padarė pasaulio antidopingo kodekso (World Anti-Doping Code) pakeitimus ir už pakartotinį dopingo vartojimą diskvalifikaciją prailgino nuo aštuonerių iki dešimties metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)