Aleksandras Povetkinas gruodžio 17-ą dieną turėjo kovoti ringe su kanadiečiu Bermane'u Stiverne'u dėl WBC pasaulio čempiono diržo. Tačiau išvakarėse (gruodžio 6-ą dieną) paimtas ruso dopingo mėginys buvo teigiamas ir WBC atsisakė sankcionuoti kovą. A. Povetkino organizme buvo aptiktas draudžiamas preparatas ostarinas.

Kadangi B. Stiverne'as atsisakė kovoti su varžovu iš Rusijos, A. Povetkinas pasirinko nepasirengusį prancūzą Johanną Duhaupas, kuri negailestingai nokautavo šeštame raunde.

Tai – jau ne pirmas kartas, kai A. Povetkinas pagautas susitepęs. 2016 metų pavasarį ruso dopingo testas taip pat buvo teigiamas ir dėl to neribotam laikui nukelta suplanuota dvikova dėl WBC sunkiasvorių čempiono diržo su 30-mečiu amerikiečiu Deontay Wilderiu.

Tiesa, A. Povetkinas vėliau išsisuko, nes buvo įrodyta, kad jo kraujyje rastą meldoniumą vartojo iki sausio 1 d., kai šis dar nebuvo uždraustas.

A. Povetkinas savo titulų kolekcijoje turi olimpinį, pasaulio ir Europos aukso medalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)