J. Jefimova šeštadienio rytą distanciją įveikė per 29,78 sek. ir atėmė dar vieną pasaulio rekordą iš amerikietės Jessicos Hardy. Pastaroji atrankos varžybose buvo antra (29,99 sek.), o R. Meilutytė, nors ir laimėjo savo plaukimą, bendroje įskaitoje užėmė trečią vietą (30,07 sek.).

Finišavusi lietuvė iš baseino neskubėjo ir savo akimis matė, kaip J. Jefimova užfiksavo naują planetos rekordą.

„Varžovė, žinoma, bus rimta, – DELFI paklausta apie rusės pasirodymą, komentavo R. Meilutytė. – Ji geresniu laiku pateko į pusfinalį, bet aš atrankos varžybose plaukiau „lengvai“ ir dėl vakaro pernelyg nesijaudinu. Liko dar du plaukimai – nėra čia ko daug jaudintis.“

Primename, kad būtent J. Jefimova dvigubai ilgesnėje distancijoje finišavo įkandin R. Meilutytės ir pelnė pasaulio čempionato sidabrą. Tuo tarpu 200 m plaukimo krūtine finale penktadienį JAV gyvenančiai rusei jau neprilygo niekas – danę Rikkę Moller Pedersen nukonkuravusi J. Jefimova pasipuošė aukso medaliu.

Paprašyta palyginti 50 m ir 100 m nuotolius, R. Meilutytė teigė, jog jai didelio skirtumo nėra, bet trumpesnė distancija – kiek smagesnė.

„Nepasakyčiau, kad čia jaučiu dar didesnį pasitikėjimą savo jėgomis. Abi distancijos man patinka. O posūkis ir finišas 100 m nuotolyje man nekelia kažkokių problemų. Tik tiek, kad 50 m smagiau plaukti, nes plaukimas baigiasi labai greitai, net nepavargsti. Dėl to labai faina“, – aiškino R. Meilutytė.

Šeštadienio rytą olimpinė ir pasaulio čempionė ketino startuoti ir 50 m laisvu stiliumi atrankos varžybose, bet galiausiai tokio sumanymo atsisakė. Anot R. Meilutytės, plaukimo laisvo stiliumi rungtims ji daugiau dėmesio skirs per rugpjūčio pabaigoje Dubajuje (JAE) vyksiančias pasaulio jaunių pirmenybes.

„Ten turėsiu daugiau plaukimų, o dabar nusprendėme nesiplėšyti, daugiau pailsėti“, – sakė plaukikė iš Lietuvos.

50 m plaukimo krūtine pusfinaliai Barselonos „Palau Sant Jordi“ arenoje prasidės 19.26 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (356)