Lietuvė moterų keirino rungties atrankos ketvirtame važiavime nusileido australei Kaarlei McCulloch ir kinei Lin Junhong (+0,029 sek.), finišavo trečia (+0,033 sek.) ir tiesiogiai į antrą etapą nepateko.

Jai dėl vietos kitame etape teko grumtis paguodos važiavime, tačiau ir jame mūsiškė atsiliko nuo prancūzės Virginie Cueff ir rusės Jekaterinos Gnydenko, liko trečia, į pusfinalį neprasibrovė ir liko 17-ta.

Itin įtempta ir netgi neleistina kova vyko pirmame važiavime, kurio pačiame finiše rusė Anastasija Voinova nepaliko vietos šalia buvusiai ukrainietei Liubovai Basovai ir kirto raudoną liniją, tačiau po kontakto su varžove griuvo pati ir dar patiesė Honkongo atstovę Wai Szę Leę.

Teisėjai, peržiūrėję vaizdo įrašą, rusę diskvalifikavo, o būtent ukrainietė su honkongiete buvo pirmosios ir pateko į kitą etapą.

Kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes jau užsitikrinusi S. Krupeckaitė pasaulio čempionate dar dalyvaus sprinto rungtyje.

Planetos pirmenybių neolimpinėse rungtyse varžosi Miglė Marozaitė (500 m pavienio starto lenktynės), Aušrinė Trebaitė (grupinės lenktynės) ir Edita Mazurevičiūtė (3 km asmeninės persekiojimo lenktynės).

Buvusi pasaulio čempionė ir rekordininkė S. Krupeckaitė sausio viduryje Honkonge vykusio pasaulio taurės varžybų etapo keirino rungtyje iškovojo aukso medalį.

Pagal keirino rezultatus S. Krupeckaitė pasaulio reitinge yra ketvirta, o pagal sprinto rezultatus – devinta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (238)