„Rusijos sportininkų gaila, juos ir toliau palaikysime. Bet dramatiškų netekčių, išskyrus J. Jefimovą ir M. Šarapovą, nėra“, – svetainė newsru.com cituoja Rusijos sporto galvą.

Jo teigimu, abi šios sportininkės Rio De Žaneire nestartuos ir šalies garbės negins, nors oficialiai apie jų tikslią diskvalifikaciją dar niekur nėra paskelbta.

Ministras atskleidė, kad Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) šiemet nustatė iš viso jau 126-is teigiamus meldoniumo testus, iš kurių 30 priklauso rusams. Be jų, įkliuvo dar šešių valstybių atstovai – yra ir iš Vokietijos, Monako bei Etiopijos.

„Kol kas jokių sprendimų dėl galutinių diskvalifikacijų dar nebuvo priimta. Reikia suvokti, kad kovos su dopingu tikslas – nubausti už piktavališkumą, sąmoningus pažeidimus. Ir nuo visko atskirti sąžiningus ir vien tik savomis jėgomis kovojusius sportininkus. Dabartinė mūsų užduotis – neleisti nukentėti nekaltiesiems. Tiems, kurie nuoširdžiai dirbo ir tik vykdė gydytojų nurodymus. Juk yra žmonių, kurie nustojo mildronatą vartoti rugsėjį, tačiau jis vis tiek buvo aptiktas organizme ir jie negali suvokti, kas vyksta“, – leidiniui „Sport-Ekspress“ pridūrė V. Mutko.

Primename, kad antrą kartą per savo karjerą į WADA ir Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) nemalonę patekusi J. Jefimova iki balandžio 13 dienos dar treniruosis JAV, o tada atskris į Rusiją ir lauks, koks sprendimas bus priimtas jos dopingo byloje.

Kadangi tai jau antras kartas, kai J. Jefimova įkliuvo vartojusi neleistinus preparatus, jos sportinė karjera pakibo ant plauko, jei Pasaulinės antidopingo agentūra (WADA) griežtai laikysis savo reglamento.

Bene pagrindinei 19-metės lietuvės Rūtos Meilutytės varžovei gresia aštuonerių metų diskvalifikacija, o nustačius sunkinančių aplinkybių J. Jefimova gali būti pašalinta iš sporto visam gyvenimui. Veikiausiai abu variantai vienodai reikštų jos karjeros pabaigą.

2012 metų Londono olimpiadoje J. Jefimova pasipuošė bronzos medaliu 200 m plaukimo krūtine rungtyje, o 100 m distancijos finale liko vos septinta.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (384)