Tai bus akistata dėl IBF (Tarptautinės bokso federacijos) pasaulio čempiono titulo pusvidutinio svorio kategorijoje (iki 66,7 kg). Nugalėtojo diržą gins Didžiosios Britanijos sportininkas.

28-erių metų K. Brookas profesionalų ringe dar nepralaimėjo nė vienos kovos. Jis iškovojo 33 pergales (22 - jų nokautu). Britas pasaulio čempiono vardą iškovojo pernai, kai JAV palaužė amerikiečio Shawno Porterio pasipriešinimą. Vienas teisėjas tuomet skyrė lygiąsias.

K. Brookas dar yra WBO (Pasaulio bokso organizacijos) ir WBA (Pasaulio bokso asociacijos) Kontinentinis čempionas ir IBF Tarptautinis čempionas.

33-ejų metų I. D. Iono statistika kiek prastesnė. Jis laimėjo 34 kovas (18 nokautu), patyrė du pralaimėjimus. Beje, abukart Rumunijos atletas turėjo pripažinti turko Selcuko Aydino pranašumą – 2010 ir 2011 metais. Pastaruoju metu rumunas šventė penkias pergales iš eilės.

I. D. Ionas anksčiau buvo NABA (Šiaurės Amerikos bokso asociacijos) ir IBF Kontinentinis čempionas. Nors kovos favoritu vadinamas britas, Rumunijos sportininkas teigė kovosiąs tik dėl pergalės.

Pusvidutinio svorio kategorijoje karaliauja amerikietis Floydas Mayweatheris. Jis yra WBA, WBC (Pasaulio bokso tarybos) ir žurnalo „The Ring“ čempionas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)