D grupės rungtynėse antradienį kanadietis Gordonas McRorie pataikė baudos smūgį, Danielis van der Merwe atliko žeminimą ir Kanada po pirmojo kėlinio pirmavo 8:0. Antrame kėlinyje Jeffas Hassleris surengė įspūdingą ataką ir kanadiečių pranašumas tapo akivaizdus – 15:0.

Nepaisant to, kovingieji rumunai nenuleido rankų ir po galingos grumtynių atakos 55-ąją min. Mihajus Macovejus sušvelnino rezultatą. 72-ąją min. geltona kortelė buvo parodyta kanadiečiui Jeffui Sinclairui, o 74-ąją min. tas pats M. Macovejus priartino rumunus iki minimumo – 14:15. 77-ąją min. buvo užfiksuota pražanga Kanados žaidėjui ir Florinas Vlaicu taikliu smūgiu padovanojo Rumunijai įspūdingą pergalę.

Iki antradienio pasaulio čempionatų istorijoje nė vienai komandai nebuvo pavykę panaikinti didesnio nei 14 taškų skirtumo.

Kanados rinktinė pirmą kartą grupės etape pralaimėjo visas ketverias rungtynes. Tuo metu rumunams liko akistata su italais ir, pergalės joje atveju, jie pakiltų į trečią vietą bei pelnytų kelialapį į 2019 metų planetos pirmenybes.

D grupės turnyro lentelė:

1. Airija 14 tšk. (3)
2. Prancūzija 14 (3)
3. Italija 5 (3)
4. Rumunija 4 (3)
5. Kanada 2 (4).

Pergalingai pasirodymą pasaulio čempionate baigė Fidžio rinktinė. Ji A grupės susitikime 47:15 (26:10) nugalėjo autsaiderį Urugvajų.

Pirmame kėlinyje Urugvajaus regbininkai du kartus buvo nubausti geltonomis kortelėmis ir žaidė mažumoje. Fidžio žaidėjai jau pirmoje mačo pusėje atliko keturis žeminimus ir pelnė papildomą tašką.

66-ąją min. urugvajietis Agustinas Ormaechea buvo pašalintas iš aikštės iki rungtynių pabaigos ir Fidžio komanda užtikrintai iškovojo pergalę. Tai buvo pirmoji raudona kortelė šių metų pirmenybėse.

Urugvajus, kuriam dar liko nieko nebelemsiančios rungtynės su šeimininkams anglais, gali pasiguosti to, kad pagaliau pavyko prispausti kamuolį įskaitiniame plote. To šios šalies atstovams nebuvo pavykę padaryti nuo 2003 metų.

„Labai didžiuojuosi savo vyrais, kurie pasirodė fantastiškai. Mes padarėme dvi ar tris klaidas, kurioms mums kainavo brangiai. Džiugu, kad pavyko pasižymėti ir atlikti du žeminimus. Su anglais žaisime kietai ir kaip visada bandysime parodyti viską, ką galime“, – kalbėjo Urugvajaus rinktinės treneris Pablo Lemoine.

A grupės turnyro lentelė:

1. Australija 13 (3)
2. Velsas 13 (3)
3. Anglija 6 (3)
4. Fidžis 5 (4)
5. Urugvajus 0 (3).

Trečiadienį pasaulio čempionate vyks dar dvejos rungtynės. B grupėje susitiks Pietų Afrikos Respublika ir JAV, C – Gruzija ir Namibija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją