16-metė lietuvė Barselonoje vykusio pasaulio suaugusiųjų čempionate liepos pabaigoje ir rugpjūčio pradžioje iškovojo aukso (100 m krūtine) ir sidabro (50 m) medalius ir pasiekė abiejų šių rungčių pasaulio rekordus lenktyniaudama su vyresnėmis varžovėmis, kurių Dubajuju nebus.

Po įspūdingo čempionato Barselonoje keletą dienų gimtinėje pailsėjusi olimpinė čempionė jaunių pasaulio čempionatui rengiasi Kipre.

Į būsimą R. Meilutytės pasirodymą dėmesį atkreipė Jungtiniuose Arabų Emyratuose anglų kalba leidžiamas dienraštis „The National“.

„Ji yra išskirtinis talentas ir mes skatiname žmones ateiti ir pamatyti ją kitą savaitę. Varžybų lygis bus labai aukštas ir žiūrovams garantuojami pasaulinio lygio pasirodyma“, - sakė JAE plaukimo federacijos vadovas.

„The National“ pažymi, jog R. Meilutytei buvo tik 15 metų, kai ji 2012-ų Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo auksą 100 m krūtine rungtyje. Tai pirmas Lietuvos plaukikų olimpinis auksas nuo šalies Nepriklausomybės atkūrimo.

Pastaruosius trejus metus R .Meilutytė treniruojantis Jonas Ruddas prisiminė, kad treniruotis į Angliją lietuvė atvyko būdama laisvo stiliaus plaukikė, bet gerai plaukė ir krūtine.

„Mes dar labiau pagerinome šį stilių“ J.Ruddo teigimu, jos auklėtinė yra talentinga ir akyla darbininkė. „Kai yra talentas ir darbo etika, jūs turite puikų vaiką“.

„Mes vos neverkėme, matydami tai, ką ji padarė. Žinojome, kad ji turi puikias galimybes, kai atvyko čia prieš trejus metus. Ji ne tik fantastiška sportininkė, bet ir puiki moksleivė. Ji visuomet demonstruoja išskirtinį talentą ir alkį bei norą laimėti. Jos pasiekimai esant tokio amžiaus yra neįtikėtini. Mes ja labai didžiuojamės“, - neslėpė Plimuto koledžo viena vadovių Sara Dunn.

Dubajuje R. Meilutytės tvarkaraštis bus labai įtemptas - nuo rugpjūčio 26-os iki 31-os ji, anot „The National“, planuoja dalyvauti devyniose lenktynėse.

„Stebėti R. Meilutytės plaukimus buvo įkvepiantis potyris, nes ji labai sunkiai dirbo ir įveikė daugybę kliūčių jau tokiame amžiuje įsiveržusi į pasaulio plaukimo viršūnę. Tai puikus pavyzdys, ką galima pasiekti pasišventus ir pasiryžus. Tai bus puiki proga žmonėms parodyti, ką galima pasiekti. Ir pamatyti dabarties ir ateities pasaulio čempionų pasirodymus“, - kvietė į varžybas tėvynainius A. al Falasi.