Ir panašu, kad šis scenarijus kartojasi, tik priežastis šį kartą ne tokia karšta: pasirodo, sportininkas išsikėlė ambicingą ir netikėtą tikslą patekti į žiemos olimpines žaidynes, rašo CNN.

P. Taufatofua sprendimas pasipuošti tradiciniais Tongos rūbais, o iki pusės nuogą kūną išsitepti kokosų aliejumi Rio de Žaneire neliko nepastebėtas. Tiesą sakant, tai vienas iš pačių įsimintiniausių 2016 žaidynių epizodų – bent jau tokios nuomonės laikosi dailioji lytis.

Ir visai nesvarbu, kad jis pralaimėjo vienintelę debiutinę olimpinę kovą. P. Taufatofua papuošė „Sports Illustrated“ viršelį, atsidūrė žurnalo „Who“ sudarytame seksualiausių žmonių sąraše, o jo paskyrą socialiniame tinkle „Instagram“ seka per 150 tūkst. gerbėjų iš viso pasaulio.

Dabar ambicingas sportininkas panoro išbandyti jėgas naujame amplua ir 2018 metų Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse Pietų Korėjoje stoti ant slidžių. Tai, kad iki tol gyvenime greičiausiai slidžių net rankose nebuvo laikęs, juk tokia menka smulkmena, tiesa?

„Norėjau išbandyti kažką naujo sporto srityje, tačiau už savo komforto zonos ribų. Esu iš Tongos, esu pratęs prie smėlio. Sniegą pirmą kartą išvydau prieš dvejus metus ir tą pačią sekundę jį įsimylėjau. Noriu išbandyti save ir visiems įrodyti, kad, nepaisant kritikos ir skepticizmo, nėra nieko neįmanoma. Tikiuosi savo pavyzdžiu įkvėpti ir kitus nebijoti drąsių ir iš pirmo žvilgsnio beprotiškų iššūkių“, – sako sportininkas.

P. Taufatofua yra išbandęs snieglentę. Tiesa, vos kartą. Atostogaudamas su broliu. Kol kas jo žiemos sporto ir pramogų patirtis tuo ir apsiriboja.

O laikas juk bėga. Pirmoji slidinėjimo pamoka numatyta sausio 8 dieną, o Šiaurės šalių pasaulio slidinėjimo čempionatas Suomijoje jau po 45 dienų. Visgi per pokalbį „Skype“ iš savo namų Brisbane, Australijoje, neatrodė, kad sportininką kankina bent menkiausios abejonės dėl rizikingo sprendimo.

Galima rasti panašumų su komedijos „Cool Runnings“ scenarijumi – ten pasakojama apie bobslėjaus komandą iš Jamaikos, bandžiusią patekti į 1988 metų žiemos olimpines žaidynes. Galbūt galima tikėtis filmo ir pagal sportininko iš Tongos gyvenimo scenarijų?

„Galbūt vieną dieną“, – nusijuokia jis.

P. Taufatofua sumanymas sulaukė prieštaringų vertinimų. Buvęs pasaulio ir du kartus olimpinis čempionas Petteris Northugas savo paskyroje socialiame tinkle „Facebook“ parašė: „Pamenate šį vyruką? Man atrodo, kad jis geriau atrodo ne ant slidžių , o išsitepęs tuo kokosų aliejumi“.

Artimiausių sportininko žmonių reakcija buvo kardinaliai kitokia.

„Draugai ir šeima mano, kad išprotėjau, tačiau ir seniau elgiausi beprotiškai. Jie mane puikiai pažįsta ir supranta, kad, jeigu jau ką sugalvoju, tai tikrai tos minties neatsisakysiu“, – tikina atletas.

„Visiems Rio de Žaneiro atidarymo momentas, kai pasirodžiau išsitepęs aliejumi, atrodo didžiausias mano pasiekimas, o juk sunkiai dirbau 20 metų, kad išpildyčiau svajonę dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Dar būdamas vaikas turėjau svajonę, sunkiai dirbau ir vieną dieną ji virto tikrove. Taip, kartais tikrai reikia lengvai išprotėti, bet toks jau esu – lengvai kuoktelėjęs, užsispyręs ir mėgstantis iššūkius“, – apie save kalba dabar jau buvęs taekvondo kovotojas.

P. Taufatofua iki šiol stebisi, kokios audringos reakcijos sulaukė jo išvaizda Rio de Žaneiro vasaros olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje. Kaip teigia pats sportininkas, jam toks įvaizdis tebuvo noras nusilenkti protėviams – Tongos kanojų flotilės, kuri nuožmiai kovojo su kaimyninėmis Fidžio ir Samoa gentimis, nariams.

„Jau po kelių minučių kiti sportininkai man plojo per petį ir sakė, kad dabar esu žinomas visame pasaulyje. Turiu pripažinti, kad jausmas buvo malonus. Kai treneris galiausiai man atidavė mano telefoną, teko išjungti pranešimų funkciją. Jie nesiliovė, buvo tikra beprotybė“, – reakciją prisimena sportininkas.

Po žaidynių sportininkas sulaukė pačių įvairiausių pasiūlymų, jam prieš akis atsivėrė tikras galimybių vandenynas – „susipažinau su daugybe šaunių žmonių, išbandau daug skirtingų veiklų, aplankiau daug naujų vietų.

Norėdamas visą savo laiką ir pastangas skirti 2018 metų žiemos olimpinėms žaidynėms, sportininkas nusprendė mesti darbą – jis dirbęs su vaikais ir jaunimu.

„15 metų dirbau su vaikais ir jaunimu, bandžiau padėti namų neturintiems vaikams, tačiau atėjo metas įgyvendinti ambicingesnius planus“, – teigia sportininkas.

Jis taip pat sutiko imtis humanitarinės misijos Pasaulinėje taekvondo federacijoje. Teigia, kad pagrindinė jo užduotis bus sporto propagavimas pabėgėlių stovyklose visame pasaulyje.
Norėdamas iškovoti teisę dalyvauti 2018 metų Pjončano žiemos olimpinėse žaidynėse, sportininkas turės kaip reikiant pasistengti – atrankos kriterijai sunkiai įkandami.

Nepaisant to, jaunas vyras tvirtina nieko nebijąs, nors ir sveria maždaug 10-15 kilogramų daugiau nei jo varžovai. Be to, sportininkas pratęs prie staigių judesių taekvondo sporte, o slidinėjimui reikalinga ištvermė ir gebėjimas tinkamai pasiskirstyti krūvį varžybų metu.

„Tiesą sakant, kol nenusprendžiau pabandyti pats, ta sritimi praktiškai nesidomėjau. Kiek žiūrėjau varžybų įrašus, atrodo, kad po finišo nebelieka jėgų niekam. Išsijungiama. Man atrodo, kad ir man taip nutiks. Tikrai sunkus sportas“, – pripažįsta buvęs taekvondo kovotojas.

Kitas svarbus dalykas, galintis pridaryti bėdų, yra pinigai. Sportininkas lėšas naujam karjeros etapui renka internete. Tokią pačią strategiją išbandė ir prieš Rio de Žaneiro olimpines – iniciatyva pasiteisino. Šiuo metu jo iškeltas tikslas, kurio pakaltų svajonei įgyvendinti – 80 tūkst. dolerių.

Bendraudamas su žurnalistais, sportininkas sudaro įspūdį, kad net ir neįmanomi dalykai iš tikrųjų yra įmanomi. Jam buvo lūžę šeši kaulai, nutraukti trys raiščiai, tris mėnesius teko praleisti neįgaliojo vežimėlyje, o dar 18 mėnesių vaikščioti su ramentais. Nepaisant to, jis galiausiai išpildė savo svajonę ir sudalyvavo vasaros olimpinėse žaidynėse.

Ar 2018 metais Pietų Korėjoje jis pakartos Rio žaidynių atidarymo ažiotažą? Neišvengiamai.

Swim time........ #bepartofsomethingbigger #earfh #tonga #haapai #brazil #travel #beach #Venezuela

A photo posted by Pita T (@pita_tofua) on Sep 14, 2016 at 2:46am PDT

Hunter.... #Tonga #brazil #spearfishing #tongan #man #pita #earfh

A photo posted by Pita T (@pita_tofua) on Sep 22, 2016 at 10:35am PDT

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)