Sportininkė, kuri viename socialiniame tinkle pasidalino keliomis kvapą gniaužiančiomis akimirkomis iš Brazilijos, kur ne tik treniravosi, bet ir lankėsi nuostabiuose paplūdimiuose, papasakojo, kaip jai sekėsi šioje Pietų Amerikos šalyje.

„Man labai patiko Rio de Žaneire, buvo puikus oras. Ir baseinas iš esmės geras, tik vanduo per šiltas, nes jis labiau skirtas sinchroninio plaukimo atstovams, kurie ten nuolat treniruojasi.

Mano ir N. Lobincevo treniruočių stovyklą Rio suorganizavo mūsų agentai, bet už ją mokėjome patys. Išlaidos išėjo nemažos, tikimės, kad mums jos bus kompensuotos. Atlikome pagrindinę užduotį: išsiaiškinome, prieš kiek laiko reikia atskristi į olimpines žaidynes, kad viskas būtų gerai. Juk tarp Los Andželo, kur mes treniruojamės, ir Rio yra šešių valandų laiko skirtumas ir 10 tūkstančių kilometrų atstumas. Be to, man ir Nikitai aklimatizacija vyko visiškai skirtingai.

Žinoma, girdėjau, kad Brazilijoje siaučia Zikos virusas. Tačiau informacija apie tai mane pasiekė tik iš Rusijos – man vis skambino ir klausinėjo apie jį ir uodus-žudikus. O pačiame Rio de Žaneire praktiškai niekas apie šį virusą nežino ir gyvena ramiai. Greičiausiai, Zika – tik Amazonės džiunglėse. Pačiame Rio ramu. Ir gatvėse purškia kažkokias priemones nuo vabzdžių“, – TASS teigė J. Jefimova.

Primename, kad 2016 metų olimpinės žaidynės Rio de Žaneire vyks rugpjūčio 5-21 dienomis. Jose olimpinės čempionės titulą moterų 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje gins 18-metė lietuvė Rūta Meilutytė. J. Jefimova 2012-aisiais finale Londone liko tik septinta.

☺️☀️

A photo posted by Yuliya Efimova (@pryanya93) on Feb 2, 2016 at 3:38pm PST

#olympicgames #roadtorio #rio2016 #trojans #speedo 🇧🇷✌🏼️

A photo posted by Yuliya Efimova (@pryanya93) on Jan 31, 2016 at 7:59am PST

Rio🇧🇷💛

A photo posted by Yuliya Efimova (@pryanya93) on Jan 29, 2016 at 2:50pm PST

Beauty 🙌🏼💙

A photo posted by Yuliya Efimova (@pryanya93) on Feb 5, 2016 at 5:13am PST

Apie uodų pernešamą ligą, kuri, kaip manoma, sukelia kūdikių apsigimimus, pradėta daug kalbėti pernai Brazilijoje. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) perspėjo, kad šis uodų pernešamas virusas Šiaurės ir Pietų Amerikoje „plinta kaip sprogimo banga“, pridūrusi, kad vien per šiuos metus tame regione gali būti nustatyta iki 4 mln. užsikrėtimo Zikos virusu atvejų.

Pirmą kartą Zikos virusas aptiktas 1947 metais Ugandoje, Zikos miške (beždžionei), o 1954 m. pirmą kartą nustatytas žmogui Nigerijoje, bet dešimtmečius laikytas menka grėsme, nes jis tik retkarčiais sukeldavo „lengvus“ susirgimus žmonėms, pasireikšdamas nedideliu karščiavimu arba bėrimu.

Brazilijoje pastaruoju metu labai padaugėjo vaisiaus smegenų vystymąsi sutrikdančios mikrocefalijos atvejų – tuo pačiu metu, kai buvo užfiksuotas Zikos viruso protrūkis. Paprastai šioje šalyje per metus gimdavo apie 200 mikrocefalija sergančių kūdikių, bet nuo pernai spalio tokių naujagimių buvo beveik 4 000. Pradėta šiuos kūdikių apsigimimus sieti su Zikos virusu, todėl rekomenduojama nėščioms moterims atidėti keliones į tas sritis, kuriose galima juo užsikrėsti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)