Ketvirtadienį R. Berankio treneris Remigijus Balžekas žurnalistams pasakojo, kad iš pradžių dėl karščio JAE buvę sunku. Termometras čia rodydavo per 40 laipsnių karščio, tad tekdavę palaukti, kol atvės iki 30 laipsnių. Sunku buvę adaptuotis ir dėl laiko skirtumo, nuolat žliaugdavo prakaitas.

Kartu su R. Federeriu treniravosi dar pora tenisininkų. Sportininkai kasdien turėdavo po vieną treniruotę, kuri trukdavo 3-4 valandas. „Pirmo ryškumo pasaulio žvaigždė stovi prieš tave – smagu, jaudulys yra toks, bet paskui R. Federeris, būdamas paprastu, komunikabiliu, nuėmė stresą“, - pasakojo R. Balžekas.

Jei iš pradžių R. Berankiui pavykdavę parodyti ne viską, ką moka, vėliau jis prisiderino prie R. Federerio žaidimo. R. Balžekas teigė, kad treniruočių nauda – neįkainojama, mat gauta patarimų, matytas R. Federerio žaidimas. R. Balžekas nemažai bendravo su pirmosios pasaulio raketės fizinio parengimo treneriu. R. Federeris pastebėjęs, kad R. Berankis turįs gerą jutimą, akis, jausmą aikštėje.

„Labai paprastas žmogus, draugiškas, jo žaidimas – aukščiausio lygio“, - pirmąją pasaulio raketę apibūdino R. Berankis. Tikimasi, kad bendradarbiavimas su R. Federeriu tęsis ir per rudenį vyksiantį „US Open“ turnyrą. Prezidento taurės turnyras prasidės jau pirmadienį. Tuo pat metu Vilniuje vyks ir teniso turnyras Vito Gerulaičio taurei laimėti. Prezidento taurės turnyro finalus rugpjūčio 11 d. stebės prezidentas Valdas Adamkus ir premjeras Gediminas Kirkilas. Vilniuje varžysis tenisininkai iš daugiau nei 20 pasaulio valstybių. Geriausių lietuvių rezultatų tikimasi iš 654-os pasaulio raketės 23 metų Gvido Sabeckio ir 832 pasaulio reitingo vietoje esančio R. Berankio. Rugpjūčio 4-11 dienomis Sereikiškių parko teniso aikštyne vyksiančio turnyro prizų fondą sudarys 10 tūkst. JAV dolerių.

Tarp turnyro dalyvių bus G. Sabeckis, R. Berankis, 30-metis ispanų kilmės tenisininkas Danielis Lencina ir 16-metis Laurynas Grigelis.

Turnyrų direktorius Mindaugas Dagys spaudos konferencijoje sakė, kad pirmas pagal reitingą yra 22 metų latvis Andis Juška. Jis pasaulio reitingų lentelėje užima 254-ąją vietą. Dalyvauti šiame turnyre užsiregistravo ir 2005 metų šio turnyro nugalėtojas norvegas Stianas Boretti (720).

Nugalėtojui atiteks 1300 JAV dolerių ir 12 Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitingo taškų. Finalą numatoma surengti rugpjūčio 11 dieną 11 val.

Atrankos varžybos vyks šeštadienį ir sekmadienį.

Lietuvos Prezidento taurės turnyras yra vienas iš trijų Baltijos šalyse rengiamų "Futures" serijos turnyrų, kuriuose žaidžia daugiausiai jauni tenisininkai.

Pirmasis Prezidento taurės teniso turnyras buvo surengtas 1931 metais, vėliau varžybos dar vyko 1932, 1933 ir 1938 metais, o tradicija buvo atgaivinta 1994 metais.

Lietuvos teniso sąjunga (LTS) iškart po Prezidento taurės turnyro Vilniuje rengia antrą tokios pat kategorijos tarptautinį vyrų teniso turnyrą, skirtą Vito Gerulaičio atminimui. Garsiausio visų laikų lietuvių tenisininko V. Gerulaičio vardo turnyras, kurio prizų fondą sudarys taip pat 10 tūkst. JAV dolerių, vyks rugpjūčio 11-18 dienomis.

M. Dagys pažymėjo, kad Lietuvos teniso gerbėjai per artimiausias dvi savaites turės puikią progą pamatyti didįjį tenisą iš arti ir nemokamai.

Pernai Prezidento taurę iškovojo čekas Adamas Vejmelka, o V. Gerulaičio atminimo taurės turnyre triumfavo italas Stefano Ianni.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją