23-ejų metų Vytaras Bloškys šiuos metus gali vertinti tik teigiamai. Šiaulių universiteto (ŠU) studentas su Lietuvos regbio-7 rinktine iškovojo kelialapį į Europos čempionato „Grand Prix“ divizioną, o su regbio-15 nacionaline komanda pasiekė dvi pergales Europos Tautų taurės turnyre.

Sportininkas pripažino, kad mokytis ir gauti gerą išsilavinimą įmanoma ir Lietuvoje. Į užsienį jis vyktų tik norėdamas tęsti regbininko karjerą.

„Studijuoju čia, nes ateityje norėčiau būti treneriu, o Šiaulių universitetas suteikia tokią galimybę. Apie mokslus užsienyje net negalvojau. Jau esu buvęs išvykęs į užsienį ir galbūt dar ten vyksiu žaisti regbį“, - pasakojo V. Bloškys.

Regbininkas pripažino, kad Lietuvos universitetų pirmenybės yra labai reikalingos.

„Norėtųsi, kad čempionate žaistų visų Lietuvos universitetų komandos. Tikiuosi, ateityje taip ir bus“, - aiškino sportininkas.

Šiaulių universitetas palaiko sportuojančius studentus ir padeda jiems tobulėti tiek žiniomis, tiek sportinėje karjeroje, todėl problemų išvykti į turą Vilniuje problemų nėra.

„Šiaulių universitetas į regbininkus žiūri geranoriškai, jokių rūpesčių nėra. Tikiuosi, kad taip pat bus ir ateityje“, - džiaugėsi V. Bloškys.

Lietuvos universitetų čempionato turas Vilniaus Vingio stadione ketvirtadienį (spalio 30 d.) 11 - 16 val.

ŠU komanda, kurią sudaro nemažai šalies rinktinės žaidėjų, yra laikoma varžybų favorite. V. Bloškys pabrėžė, kad jo ekipa sieks tik pergalės.

Pirmame etape užsiregistravo septynios komandos - Kauno technologijos universitetas (KTU), Lietuvos sporto universitetas (LSU), Lietuvos edukologijos universitetas (LEU), Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU), Šiaulių universitetas (ŠU), Mykolo Riomerio universitetas (MRU) ir Vadybos ir ekonomikos universitetas (ISM).

Antras čempionato etapas bus rengiamas 2015 metų pavasarį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)