„Pasiilgome jau regbio-7 žaidimo, rinktinės draugų, geros atmosferos“, - sakė J. Mikalčius.

Pirmos treniruotės buvo skirtos žaidėjų fizinės būklės įvertinimui, kad būtų sudarytos atitinkamos programos. Nuo pat pirmojo rinktinės susirinkimo Kaune su komanda dirbo net trys treneriai, tarp jų - du specialistai iš Anglijos

„Treneriai tikrai nepasigailėjo. Iš žaidėjų veidų matosi, kad esame pavargę. Pirmose treniruotėse buvo tikrinama mūsų fizinė forma, darėme greičio, ištvermės testus. Taip pat dirbome su kamuoliu - bandėme žaidimo situacijas, tačiau svarbiausias dėmesys buvo skirtas fizinei būklei“, - pasakojo J. Mikalčius.

Šiais metais Lietuvos regbio-7 rinktinės laukia kovos trijuose „Grand Prix“ varžybų etapuose ir olimpinis atrankos turnyras. J. Mikalčius džiaugiasi, kad Lietuvoje dirbama vis profesionaliau.

„Šiais metais ruošis pradėjome žymiai anksčiau ir nuo pat pirmos treniruotės susirinkome visa komanda, o praėjusiais metais ruošėmės vėliau ir kiekvienas dirbome atskirai. Anksčiau nebūdavo daromi testai, nebuvo žinoma, kokia mūsų forma, kokios galimybės, o dabar viskas aišku“, - mintimis dalinosi J. Mikalčius. - Žinome, kur reikia tobulėti, fizinio rengimo treneris sudarė mums atitinkamas programas. Viskas vyksta profesionaliau, tobulėjame.“

Nors Lietuvos rinktinė turi galimybę kovoti dėl patekimo į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, žaidėjai apie tokią svajonę net neužsiminė.

„Dar tik pirmos treniruotės ir apie tai niekas dar negalvoja“, - teigė J. Mikalčius.

„Hartpury“ koledže studijuojantis ir sportuojantis 20-metis lietuvis, nepaisant didelio krūvio, yra patenkintas sąlygomis Anglijoje.

„Jaučiuosi patobulėjęs, bet save vertinti yra sudėtinga. Anglijoje turime daug treniruočių, geras lygis. Būna dienų, kai net nesinori iš lovos keltis, bet turi prisiversti eiti sportuoti. Būtent taip ir tobulėjame. Tik sunkus darbas atveda į sėkmę“, - kalbėjo J. Mikalčius.

Anglijoje tarp aukštųjų mokyklų vykstą įnirtinga kova, o regbio populiarumas - didžiulis. Todėl net patekti į koledžo komandą yra nelengvas uždavinys.

„Taip, žaidžiame su kitais universitetais. Tenka žaisti tiek už pirmą, tiek už antrą komandą. Reikia toliau sunkiai dirbti ir įsitvirtinti pirmoje komandoje. Manau, kad pasirinkau tinkamą kelią išvykdamas į Angliją, o Lietuvos rinktinei visada padėsiu“, - pabrėžė J. Mikalčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)