Su „Ealing Trailfinders“ komanda iškovojęs kelialapį į antrą pagal pajėgumą Anglijos lygą, I. Darkintis šioje ekipoje neužsiliko. Dėl nepalankių aplinkybių lietuvis turėjo pakeisti savo darbovietę ir kitą sezoną žais tame pačiame „National 1“ čempionate kovojančios „Darlington Mowden Park“ ekipos gretose.

Šis klubas I. Darkinčiui suteiks unikalios patirties. Sparčiai artėjant Anglijoje vyksiančiam didžiausiam 2015 metų pasaulio renginiui - planetos regbio čempionatui - „Darlington Mowden Park“ stadione treniruosis pasaulio pirmenybių favoritai - garsieji Naujosios Zelandijos („All Blacks“) regbininkai. Planuojama, kad I. Darkinčio ekipa su „All Blacks“ surengs nekontaktines treniruotes.

Lietuvos regbininkas pasidalino mintimis apie besibaigiančią vasarą, Lietuvos regbio-7 rinktinę ir būsimą pasaulio čempionatą.

- Kaip praleidote vasarą?

- Vasaros atostogos praėjo puikiai, bet jos buvo trumpokos. Atrodo, kad visada trūksta laiko, ypač kai grįžtu į Lietuvą. Dar buvau išvykęs į Kanarų salas. Tai buvo iškart po sezono. Ten aplankiau ugnikalnį, uolas, žvejojau, nardžiau ir užsiėmiau kitomis pramogomis.

- Kaip vertinate praėjusį sezoną? Kodėl nusprendėte pakeisti komandą?

- Praėjęs sezonas buvo vienas geriausių mano karjeroje. Klubo tikslas buvo sugrįžti į antrą divizioną („Championship“), todėl ekipa daug investavo į žaidėjus, naują 4G stadioną, sporto sales ir trenerių štabą. Turėjome devynis trenerius: atakos, gynybos, technikos, grumtynių, užribių ir fizinio parengimo. Dėl to per sezoną patobulėjau per dar kelis laiptelius. Atstovavau klubui ir netgi buvau paskolintas dviem „Premiership“ ekipoms atstovauti jų dubleriams.

Neturėjau tikslo pakeisti komandą. Anglijos federacija sumažino nekvalifikuotų užsienio žaidėjų skaičių. Mano pozicijoje buvo žaidėjas iš Velso, kuris yra žaidęs tos šalies rinktinėje ir turi didesnę patirtį, todėl man neliko galimybės pasilikti komandoje. Klubas buvo labai draugiškas ir mane rekomendavo dabartinei komandai - „Darlington Mowden Park“.

- Šią vasarą gyvai stebėjote Lietuvos regbio-7 rinktinės pasirodymą Europos čempionato etape Anglijoje. Kokie įspūdžiai?

- Taip, teko stebėti lietuvių rungtynes. Buvo ilga kelionė iš šiaurės Anglijos iki Ekseterio, bet negalėjau praleisti progos pamatyti kaip lietuviai nugali daug didesnes regbio valstybes. Įspūdžiai buvo teigiami - nuo turnyro organizavimo iki mūsų žaidėjų pasirodymo. Rinktinė turėjo tikslą šiemet išlikti aukščiausiame divizione, o kitais metais manau kovos dėl vietos turnyro lentelės viduryje arba dar aukščiau.

- Kada pradėsite naują sezoną? Ko pats tikitės ir kokius tikslus kelia klubas?

- Pasiruošimas prasidėjo jau birželio mėnesį. Pirmas draugiškas rungtynes žaisime jau šeštadienį su Škotijos „Hawick“ ekipa. „National 1“ sezonas prasidės rugsėjo 5 dieną. Mūsų klubas į šią lygą pateko prieš kelis metus, turi puikų stadioną, kuris talpina 25 tūkst. žiūrovų. Tiek žmonių dar nesusirenka, bet ekipos tikslas yra jį užpildyti. Komanda turi tikslą ateinantį sezoną patekti tarp penkių stipriausių ekipų, o per keletą metų iškopti į „Championship“ lygą. Kaip žaidėjo, mano tikslas yra sužaisti kuo daugiau įspūdingų mačų.

- Ar planuojate padėti Lietuvos rinktinei Nacijų taurės turnyre? Ką jums reiškia atstovavimas rinktinei?

- Planuoju prisijungti prie rinktinės. Žaidžiu, nes regbis man patinka. Susitinku su senais bičiuliais, bet smagu, kad atsiranda ir daug naujų veidų komandoje. Labai gerai dirba Lietuvos regbio federacija, todėl dabar daug maloniau grįžti ir atstovauti savo šaliai.

- Jau už mėnesio prasidės pasaulio regbio čempionatas. Ar laukiate jo? Kas bus čempionato favoritai?

- Pasaulio čempionato laukiu, nes mūsų klubas suteiks sąlygas naudotis mūsų stadionais ir sporto salėmis planetos čempionei Naujajai Zelandijai. Jie čia jau investavo 10 tūkst. svarų, kad stadionas būtų paruoštas pagal jų reikalavimus. Buvo atvažiavęs „All Blacks“ autobusas tam, kad įsitikintų, ar vartai pakankamai platūs ir užtenka vietos apsisukti. Mes netgi rengsime su jais nekontaktinę treniruotę. Įsivaizduojate tą jausmą? Aš tai ne.

Mano favoritė bus Naujoji Zelandija. Ji tokia yra nuo pat regbio pradžios. Nustebinti gali Velsas ir Airija. Taip pat laukiu įdomaus Samoa rinktinės pasirodymo, jie demonstruoja fiziškai galingą regbį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)