Iš pradžių rungtynių eiga žadėjo intrigą. Pirmajame kėlinyje abi komandos pakaitomis pelnė įvarčius, tad jas skyrė daugiausia vienas įvartis. Tačiau įpusėjus kėliniui šiauliečiai ėmė tolti – 11:7, 15:8, 18:10, o kėlinys baigėsi 6 įvarčių skirtumu „Dubysos-Gubernijos“ naudai – 18:12.

Antroje rungtynių pusėje uteniškiai bandė vytis varžovus, sumažino atsilikimą (23:19). Tačiau tuomet šiauliečiai, regis, įgavo antrą kvėpavimą ir, sužaidę atkarpą 9:0, jau pirmavo dviženkliu skirtumu – 32:19. Trylikos įvarčių atotrūkį „Dubysos-Gubernijos“ rankininkai išlaikė iki rungtynių pabaigos ir šventė pergalę rezultatu 37:24 (18:12).

Utenos komandoje lyderiavo Matas Mecelica, įmetęs 10 įvarčių (3 iš 7 m), po 4 įmetė Giedrius Kvyklys ir Marius Deveikis.

Šiauliečių gretose rezultatyvumu pasižymėjo taip pat 10 įvarčių įmetęs Tautvydas Damašauskas, 8 (2 iš 7 m) pridėjo Aivaras Budrys, 7 – Arūnas Tribė.

Andrius Katinas („Utena“): „Varžybos buvo sunkios, pralošėme dideliu skirtumu. Turėjome trumpą suolelį, neapsigynėme nuo Šiaulių greitų atakų, prisidėjo ir žaidėjų patirtos traumos. Manau, tai ir nulėmė rezultatą.“

Aivaras Budrys („Dubysa-Gubernija): „Atvažiavome rimtai nusiteikę, nors mūsų buvo ir nedidelės gretos. Stengėmės, kovojome ir pasiekėme rezultatą.“

Netikėtumas moterų čempionate

Lietuvos moterų rankinio čempionate šeštadienį nugalėtojos titulą ginanti Kauno „Acme-Žalgirio“ komanda savo aikštėje netikėtai 29:33 (15:17) pralaimėjo Vilniaus „LEU-Šviesos-Eglės“ klubui.

12-ąją pergalę iš tiek pat galimų iškovojo lyderės Kauno rajono „Garliavos SM-Cascada“ rankininkės. Jos namuose 37:22 (20:11) sutriuškino Vilniaus „Alandeko-Vichy“ komandą.

Kitame susitikime uostamiestyje Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ sužaidė lygiosiomis 24:24 (14:15) su „Šiaulių sporto gimnazija-SM Dubysa“.

Čempionate pirmauja „Garliavos-SM-Cascada“ komanda su 24 taškais. Antrąją ir trečiąją vietas dalinasi „Acme-Žalgiris“ ir „LEU-Šviesa-Eglė“ (po 20 tšk.).

Sekmadienį tryliktojo turo rungtynės vyks Klaipėdoje, Šiauliuose, Utenoje ir Garliavoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją