Pirmoje rungtynių dalyje vyko lygi ir atkakli kova, todėl po pirmų 30 rungtynių minučių ir rezultatas buvo lygus 15:15. Antrame kėlinyje svečiai visgi perėmė iniciatyvą į savo rankas ir rungtynes laimėjo užtikrintai 32:26. P. Babarskas šiame susitikime įvarčiais nepasižymėjo ir du kartus buvo pašalintas iš aikštės dviems minutėms. Tai buvo antra „Lasko“ ekipos nesėkmė po trejų rungtynių. Kitą mačą Celje rankininkai žais išvykoje su Kielcų „Tauron“ klubu (Lenkija).

Fortūna nustojo šypsotis ir kito lietuvio Jono Truchanovičiaus atstovaujamai „Montpellier“ komandai. Jau antrą kartą šį sezoną prancūzai Čempionų lygoje pralaimėjo vos vieno įvarčio skirtumu. Šį kartą „Montpellier“ skriaudikais tapo „Elverum Handball“ ekipa, kuri rungtynes laimėjo 32:31. Jonas Truchanovičius šiose rungtynėse pelnė 5 įvarčius, o už jį rezultatyviau prancūzų klube žaidė tik 6 įvarčius pelnęs Jure Dolenecas. Spalio 15-ą dieną J. Truchanovičius su Montpeljė ekipa namuose egzaminuos Čechovo „Medvedev“ klubą.

Pergale džiaugtis šią savaitę stipriausioje Europos lygoje galėjo tik Aidenas Malašinskas. Jo atstovaujamas Zaporožės „Motor“ klubas (Ukraina) palaužė TTH „Holstebro“ rankininkus. Nuo pirmų rungtynių minučių „Motor“ klubas šovė į priekį ir prieš didžiąją pertrauką jau pirmavo 19:10. Nors antroje susitikimo pusėje svečiams iš Danijos pavyko priartėti, tačiau šeimininkai šventė pergalę 34:28. A. Malašinskas prie antros ekipos pergalės prisidėjo net 6 pelnytais įvarčiais. Spalio 15 dieną „Motor“ keliaus į Turkiją žaisti su Stambulo „Bešiktaš“ ekipą.

Lietuvių pasirodymai EHF taurės turnyre

Bukarešto CSM klubas, kuriame rungtyniauja Rolandas Bernatonis, pirmose rungtynėse prieš Rijekos „Zamet“ ekipą iškovojo pergalę rezultatu 29:23 ir prieš atsakomas rungtynes savo sąskaitoje turi 6 įvarčių pranašumą. Puikias rungtynes sužaidė R. Bernatonis, kuris į „Zamet“ vartus kamuolį siuntė 4 kartus.

Islandijoje rungtyniaujančio Giedriaus Morkūno „Haukar“ ekipa sugebėjo iššvaistyti net 8 įvarčių turėtą pranašumą ir sužaidė lygiosiomis su „Alingsas“ ekipa 24:24. G. Morkūnas šiose rungtynėse ne tik gerai darbavosi savuose vartuose, bet vieną kartą kamuolį sugebėjo pasiųsti ir į varžovų vartus.

Nesėkmingiausias pirmos rungtynės susiklostė Arūno Vaškevičiaus atstovaujamai Vinterturo „Pfadi“ ekipai, kuri po pirmo susitikimo turi 5 įvarčių deficitą. Šveicarai pirmą savo susitikimą pralaimėjo „Balatonfured“ rankininkams 23:28 ir turės bandyti atsigriebti rungtynėse namuose.

Hardo „Alpla“ susitiko su puikiai žinomu Minsko SKA klubu ir sugebėjo jį įveikti rezultatu 28:25. Lietuvis Daugirdas Dilys šiose rungtynėse nerungtyniavo.

Prancūzijoje J. Truchanovičiaus klubo pergalė

Atsitiesė stipriausioje Prancūzijos lygoje rungtyniaujanti „Montpellier“ ekipa, kuri be didesnio vargo susitvarkė su „Cesson“ rankininkais ir įveikė pastaruosius rezultatu 35:28. Tai buvo antra „Montpellier“ pergalė per tris turus, po jos lietuvio atstovaujamas klubas pakilo į šeštą vietą. J. Truchanovičius prie šios pergalės prisidėjo vienu pelnytu įvarčiu. Lygoje ir toliau pirmauja neklumpanti PSG ekipa, o kitu „Montpellier“ varžovu bus turnyro lentelės kaimynai „AIX“ rankininkai.

Antroje Prancūzijos lygoje žaidžiančius lietuvius lydėjo nesėkmės. Viliaus Rašimo atstovaujama „Limoges“ ekipa pralaimėjo „Cherbourg“ klubui rezultatu 31:26, o Vaidotas Grosas ir „Istres“ komanda 28:32 turėjo pripažinti „Valence“ pranašumą.

Vokietijoje R. Kirveliavičiaus ekipa ir toliau klumpa

Jau šeštą nesėkmę iš eilės „Bundeslygoje“ patyrė Romo Kirveliavičiaus atstovaujamas „Coburg“ klubas, kuris šį kartą nusileido „Wetzlar“ rankininkams. Lietuvis šį kartą vėl buvo rezultatyvus ir pastebimas, jis pelnė 5 įvarčius. Po šio pralaimėjimo „Coburg“ lygoje užima priešpaskutinę vietą.

Kur kas sėkmingiau sekasi antroje pagal stiprumą Vokietijos lygoje žaidžiančio Gerdo Babarsko atstovaujamai „Bietigheimo“ ekipai. Ji iškovojo dar vieną pergalę, įveikdama „Friesenheim“ rankininkus rezultatu 29:26. G. Babarsko sąskaitoje 6 pelnyti įvarčiai.

Islandijoje lietuviškų klubų kaktomuša

Karolio Stropaus ir Mindaugo Dumčiaus atstovaujama „Akureyri“ ekipa susitiko su Giedriumi Morkūnu ir „Haukar“ klubu. Geriau rungtynes pradėję „Haukar“ rankininkai pirmavo nuo pat rungtynių pradžios ir neleido „Akureyri“ rankininkams net pagalvoti apie pergalę. Galutinis rungtynių rezultatas 26:29 „Haukar“ komandos naudai. K. Stropus pasižymėjo 3 įvarčiais, o M. Dumčius tikslus buvo 5 kartus.

Nyderlandų Belgijos čempionate toliau siautėja lietuviai

„Hurry up“ klubas su Tomu Bernatavičium ir Vaidu Trainavičium ir toliau nesustabdomai rungtyniauja Nyderlanduose. Šį kartą jų aukomis tapo čempionų titulą ginantis Haselto „Initia“ klubas. Po atkaklios kovos „Hurry up“ iškovojo penktą pergalę iš eilės, varžovus įveikdami 31:29. V. Trainavičius prie pergalės pridėjo 6 įvarčius, T. Bernatavičius – 7.

Šveicarijos, Austrijos, Rumunijos, Lenkijos, Portugalijos lygos

Šveicarijoje dar vieną pergalę iškovojo „Pfadi“ ekipa, kurioje žaidžia A. Vaškevičius. Puikiai vietos lygoje žaidžiantys „Pfadi“ rankininkai 30:20 nušlavė „Wacker“ rankininkus. A. Vaškevičius blizgėjo ne tik gindamas savuosius vartus, bet sugebėjo pora kartu kamuolį pasiųsti ir į priešininkų vartų tinklą.

Austrijoje įvyko „lietuviškų“ komandų susitikimas. Leobeno „Union“, kuri savo gretose turi Beną Petreikį, surėmė ginklus su Vytauto Žiūros atstovaujamu Vienos „Fivers“ klubu. Sėkmė šį kartą labiau lydėjo „Fivers“ rankininkus, kurie rungtynes laimėjo 33:27. B. Petreikis šiose rungtynėse pelnė 4 įvarčius, o V. Žiūra prie pergalės prisidėjo 3 įvarčiais. 7-o turo rungtynėse „Fivers“ pralaimėjo „Tirol“ 24:28. V. Žiūra šiose rungtynėse pelnė net 6 įvarčius. Leobeno „Union“ pralaimėjo taip pat vieno įvarčio skirtumu 23:24 „Moser Medical“ rankininkams, B. Petreikis pelnė 2 įvarčius.

Antroje Austrijos lygoje susitiko Augusto Strazdo „Falkensteiner“ ir Gyčio Šmantausko „TDE Group“ ekipos. Nors G. Šmantauskas pelnė net 10 įvarčių jo ekipa pralaimėjo rezultatu 34:26. A. Strazdas rezultatyvus buvo 3 kartus. Tuo tarpu „Tirol“ su Aisčiu Pažemecku ir Mindaugu Andriuška įveikė „Stahl“ rankininkus 30:26. M. Andriuškos sąskaitoje 3 įvarčiai.

Bukarešto CSM Rumunijoje nepavyksta įsibėgėti. R. Bernatonio atstovaujamas klubas patyrė dar vieną nesėkmę, šįkart nusileisdamas Turdos „Potaissa“ rankininkams 32:26. Kol kas po 7 rungtynių vietos čempionate CSM sugebėjo laimėti vos tris kartus.

Opolės „Gwardia“ Lenkijoje triuškinamai pralaimėjo galingai Kielcų „Vive“ komandai 34:23. Mindaugas Tarcijonas vieną kartą šiose rungtynėse kamuolį sugebėjo pasiųsti tiksliai į varžovų vartus. „Gwardia“ po šešių turų turi iškovojusi tris pergales.

Portugalijoje pergalę iškovojo Pauliaus Orlovskio atstovaujama „Horta“, kuri minimaliu rezultatu 27:26 įveikė „Mamede“ rankininkus. P. Orlovskis šiame susitikime pelnė du įvarčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)