„Kalbame ne apie vieną, o apie du 25 metrų normalius baseinus. Vienas, už kurį savivaldybė būtų labiau tiesiogiai atsakinga ir į kurį kreipiame daugiau dėmesio, būtų Fabijoniškėse, prie A. Kulviečio mokyklos. Mes nesitaikome į Lazdynų baseino architektūros šedevro lygį, bet jis būtų visiškai patogus naudoti bendruomenei“, - sakė meras.

Anot jo, dėl dalinio finansavimo savivaldybė prieš kelias dienas jau kreipėsi į Kūno kultūros ir sporto departamentą. Planuojama, kad šio baseino savininkė būtų savivaldybė, ji kompleksą galėtų ir valdyti, tačiau meras neatmetė, kad derinant su Plaukimo federacija, galėtų būtų parenkamas ir privatus operatorius, pavyzdžiui, sporto klubai.

„Jei viskas sklandžiai vyks, tai kitais metais šis baseinas turėtų būti“, - sakė R. Šimašius.

Anot jo, baseino preliminari sąmata būtų apie 3 mln. eurų, dalis lėšų būtų skiriama iš savivaldybės biudžeto, bet būtų ieškoma ir kitų finansavimo šaltinių.

Kitas baseinas, anot R. Šimašiaus, galėtų atsirasti Vilniaus Gedimino technikos universiteto ir Vilniaus universiteto iniciatyva Saulėtekio studentų miestelyje - planai statyti čia baseiną puoselėjami jau kelis dešimtmečius. Jis sakė tai neseniai aptaręs su abiejų universitetų atstovais. Savivaldybė prie šio projekto prisidėtų tik sutvarkydama baseinui reikalingą infrastruktūrą.

„Susitikau su rektoriais ir paskatinau baseiną ten paimti ir pastatyti. Yra atsiradę kartotinių projektų, kuriuos galima puikiai pritaikyti Vilniuje - kaina to baseino būtų gerokai mažesnė, nei buvo planuojama iki tol. Yra iš universitetų yra teigiamas nusiteikimas, susidomėjimas ir labai tikiuosi, kad baseinas ten atsiras. Savivaldybė visokeriopai idėją palaiko, kiek nuo mūsų priklauso, savivaldybė infrastruktūros ir kitus dalykus esame nusiteikę išspręsti“, - patikino sostinės vadovas.

Prieš metus Artūro Zuoko vadovaujama savivaldybė pranešė pradėjusi procedūras dėl 25 metrų baseino statybų, kuriuo esą laikinai galėtų naudotis sportininkai iki 2018-2019 metų, kol bus pastatytas naujas sporto kompleksas Lazdynuose, kuriame planuojama įrengti ir 50 ir 25 metrų ilgio baseinus. Tuomet skelbta, kad 8 takelių baseinas galėtų kainuoti apie 3,5 mln. eurų. R. Šimašius patikino, kad šie planai taip ir liko tik planais.

„Iškabų buvo pakilnota kartas nuo karto, bet jokių realių procesų nebuvo“, - sakė jis.

Šią savaitę internete išplatinta peticiją, kuria Vilniaus valdžia raginama imtis skubių veiksmų dėl 25 metrų ilgio baseino, kuriame galėtų treniruotis sportininkai nugriovus dabartinį Lazdynų baseiną ir vietoje jo statant naują. Peticiją palaikė Lietuvos plaukimo federacija, žymūs sportininkai Rūta Meilutytė, Edvinas Krungolcas, Giedrius Titenis, Lina Kačiušytė, Robertas Žulpa, Povilas Strazdas.

Šiuo metu rengiamas naujo daugiafunkcinio centro su baseinu Vilniuje projektas, tai daro konkursą laimėjusi bendrovė „Infes“ su partneriais - projektą ketinama parengti iki metų pabaigos.

Planuojama, kad centras su 50 ir 25 metrų ilgio baseinais kainuotų apie 18,9 mln. eurų, iš jų 16,1 mln. eurų būtų ES fondų parama, 2,02 mln. eurų - valstybės investicija, dar 0,79 mln. eurų - savivaldybės lėšos. Planuojama, kad baseinai turėtų būti pastatyti ir pradėtų veikti iki 2018 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)