Vilnietė pasaulio čempionato pirmame etape susitiks su japone Momoka Obe.

„Apie ją žinau mažai. Pirmiausia todėl, kad ji yra iš kitos organizacijos (KWU). Antra priežastis - daug informacijos apie ją niekur nėra, tik mačiau jos kovos įrašą. Galiu pasakyti, kad ji nėra standartinė japonė, kuri vien eina į priekį ir daug smūgiuoja. Pavadinčiau ją europietiška japone, kuri juda, smūgiuoja rečiau ir konkrečiau. Su ja reikėtų pasirinkti europietišką taktiką, kovoti panašiai kaip Europos čempionate“, - apie pirmą varžovę pasakojo Lietuvos kovotoja.

R. Pivoriūnaitės ir M. Obe dvikovos laimėtoja susitiks su vengre Csenge Szepesi. Iki šiol mūsų sportininkės keliai su šia vengre nebuvo susikirtę.

„Su ja niekada nekovojau, nes Europos čempionatuose dalyvaujame skirtingose svorio kategorijose: aš - iki 55 kg, ji - virš 65 kg. Japonai reklaminiame pasaulio čempionato klipe vengrę įvardina kaip vieną iš trijų lyderių tarp moterų, bet ji nėra nenugalima. C. Szepesi yra pralaimėjusi, ir ne vieną kartą. Jai ypač neparankios yra japonės kovotojos, tad reikėtų pasirinkti panašią taktiką, įjungti judėjimą. Mūsų kovoje daugelio akyse ji būtų favoritė, bet man nuo to tik geriau, turėčiau progą pabandyti visus nustebinti“, - teigė R. Pivoriūnaitė.

Moterų čempionate dalyvaus 44 sportininkės, tačiau toliau gilintis į varžybų tinklelį vilnietė nebandė.

„Neaišku, kaip susiklostys kovos kitoms sportininkėms, tačiau spėčiau, kad toliau manęs lauktų kelios japonės, - svarstė sportininkė. - Išskirti kažkurios vienos kovotojos negalėčiau, šį kartą nėra vienos aiškios lyderės, tokios, kokia būdavo Margarita Čiuplytė. Yra keletas gerų japonių, kazachė, rumunė, tos pačios lietuvaitės...“

Dabar R. Pivoriūnaitė su treneriu Pauliumi Klapatausku kiekvieną savaitę surengia po 10 tikslingų ir intensyvių treniruočių, aktyviai rengia taktinius sprendimus. Be to, sportininkė 2-3 kartus per savaitę dar individualiai dirba su Tailando bokso treneriu Žydrūnu Jasiūnu.

Prieš kiekvienas varžybas sportininkams tenka kalbėti apie keliamus tikslus. R. Pivoriūnaitė į šį klausimą atsakė su šypsena.

„Žinau, kad pats blogiausias atsakymas yra „tikslai - maksimalūs“. Pasakysiu taip: prieš 4 metus Japonijoje patekau į aštuntuką, o rezultatus visada norisi tik gerinti“, - užbaigė vilnietė.

Pasaulio čempionatas šiemet Tokijuje vyks spalio 31 – lapkričio 1 dienomis, o Lietuvos delegacija jame bus gausiausia per visą istoriją.

Čempionate dalyvaus net 17 mūsų sportininkų – 7 moterys ir 10 vyrų: Inga Mikštaitė, Diana Mačiūtė, R. Pivoriūnaitė, Rūta Brazdžionytė, Nora Vaznelytė, Diana Balsytė, Gabija Gudeliauskaitė, Vytautas Cėpla, Valdemaras Gudauskas, Andrius Draugelis, Eventas Gužauskas, Edgardas Sečinskis, Kęstutis Radvila, Juras Sokolovas, Antanas Klibavičius, Justinas Kvietka ir Lukas Kubilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)