Vienas iš kovotojų, kuris lapkričio 15 d. lips į ringą – pasaulio „Bushido ZST“ čempionas Remigijus Morkevičius.

– Remigijau, esate vienas stipriausių kovotojų „Bushido Hero’s Series“ turnyre. Nuo kelerių metų sportuojate?

– Nuo vaikystės užsiimu įvairiais sportais. Lankiau plaukimą, gimnastiką, imtynes. Būdamas 12-metis pravėriau sporto klubo „Titanas“ duris. Iki pat dabar tai yra vienintelis sporto klubas, kuriame aš sportavau, kaip ir tai, kad pirmas ir vienintelis mano treneris – Marius Misiūnas.

– O kas jus paskatino rinktis tokį sportą?

– Draugai, Bruce Lee ir SEL. Nuo vaikystės mano mėgstamiausi filmai buvo su legendiniu Bruce Lee. Draugai pradėjo lankyti „Titano“ sporto klubą ir pasikvietė mane pabandyti. Juokingas sutapimas, kad tuo metu mano mėgstamiausia daina buvo SEL „Titanas“, tad klubas patiko dar prieš į jį nueinant. O kai nuėjau, taip ir likau. Dabar skaičiuoju dvidešimtus metus šiame sporte.

– Per dvidešimt metų susikaupė daug patirties, kokie didžiausi sunkumai šiame sporte atrodo jums dabar?

– Šiuo periodu didžiausias sunkumas buvo sugebėti atsikratyti tinginystės ir grįžti į gerą formą turnyrui. O tai padaryti po pertraukos, kuomet nekovojau buvo nelengva. Tai yra sportas, kuriame reikia ruošti namų darbus, kiek pastangų įdėsi – tiek turėsi. Visada mylėjau pačią kovą, tačiau pradėjus ruoštis varžyboms, išgaruoja didžioji dalis malonumo, nes belieka juodas juodas darbas ir akistata su savimi. Niekada nepasiduoti – sunkiausias iššūkis. Visada buvau maksimalistas ir treniruodavausi be jokių pertraukų. Dabar visgi suprantu – yra laikas treniruotis ir turi būti laikas ilsėtis.

– Didžiausios traumos?

– Per visus dvidešimt metų sporte visų traumų įvardinti, tikriausiai, net nebesugebėčiau. Treneriui buvo su manimi sunku… Pasakysiu tik tiek: per jas pakankamai neblogai išmokau anatomiją.

– Ir kaip vyksta pasiruošimas artėjančiam „Bushido Hero's Series“ turnyrui?

– Pasakysiu tik tiek, kad labai rimtai dirbu, nes liko visai nebe daug laiko.

– Ką žinote apie savo priešininką?

– Stiprus varžovas, daugkartinis Ispanijos čempionas.

– Ar prieš lipdamas į ringą jauti baimę?

– Didelė baimė – eikvoja energiją ir sukausto judesius. Jei jos visai nejauti – esi vangus. Tad stengiuosi visuomet laviruoti ties aukso viduriuku. Jaučiu lengvą jaudulį, kuris kaip užkurtas variklis padeda kovoje, bet tuo pačiu ir leidžia blaiviai mąstyti, rinktis taktiką, nedaryti beprasmių klaidų. Ir patikėkit manimi, padaryti tai nėra taip lengva, kaip pasakyti. Svarbiausia, stengiuosi, kad kova nebūtų vedama vien mano ego, kovoje turiu mąstyti techniškai ir strategiškai. Šiuo metu tikrai jaučiu tą malonų jaudulį – labai laukiu lapkričio 15 d.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)