„Bijojau, kad Rūta išvis gali nestartuoti dėl prieš plaukimus prasidėjusių kaklo spazmų. Tai, kad ji atsiliko nuo pasaulio rekordo tik per plauką ir dar plaukė kompleksiniu būdu, rodo, jog ji labai drąsi ir turi tvirtą charakterį. Šį vakarą aš ja didžiuojuosi labiau nei bet kada anksčiau“, – sakė R. Meilutytės treneris Jonas Ruddas.

Rūtos treneris teigė, kad ragino ją neplaukti kompleksiniu būdu, kad būtų galima išsigydyti kaklą iki šeštadienio finalo, tačiau jo pastangos buvo nesėkmingos.

„Bandžiau ją įkalbėti, bet ji labai tvirta ir užsispyrusi“, – sakė J. Ruddas.

Paklaustas, kaip Rūta vos nepagerino pasaulio rekordo, kęsdama kaklo skausmus, J. Ruddas buvo tiesmukiškas.

„Aš nežinau... Ji yra vienas procentas iš vieno procento. Tokių kaip ji – tik keletas visame pasaulyje. Lietuvai pasisekė, kad ji turi kažką su tokiomis savybėmis. Tu turi būti tiesiog antžmogiu, kad galėtum padaryti tokius dalykus“, – LRT.lt portalui teigė Rūtos treneris.

Kaklo traumą Rūta patyrė prieš pirmą plaukimą, kai staigiai pasisuko su kažkuo kalbėtis. J. Ruddas teigė, kad panašiai buvo ir praėjusiais metais pasaulio taurės etape Maskvoje – tada ji sirgdama pagerino pasaulio rekordą.

R. Meilutytės šeštadienį laukia 100 m krūtine finalas ir 50 m laisvu stiliumi atranka. Pasak J. Ruddo, Rūta pastarajame plaukime turėtų nedalyvauti, kad tinkamai pasiruoštų vakaro finalui.