6 medaliai

Sunku patikėti, bet būtent tiek medalių 2009-ųjų vasarą Tarptautinėse vaikų žaidynėse, kurios vyko Graikijos sostinėje Atėnuose, iškovojo T. Kuzmickas. Tuomet kauniečiai iš Atėnų iš viso parsivežė 11 medalių - 4 aukso, 4 sidabro ir 3 bronzos. Daugiau nei pusę medalių tuomet laimėjo būtent gimnastas T. Kuzmickas.

„Tai buvo labai senai, tačiau puikiai atsimenu tas varžybas. Tai buvo bene rimčiausios varžybos, kuriose tuomet buvau dalyvavęs. Gerai tada sekėsi, todėl atsiminimai patys geriausi. Aišku, jaudulio netrūko, nes varžybos tikrai atsakingos. Tačiau ir dabar jaudulys būna – nuo to nepabėgsi“, - prisimena T. Kuzmickas.

Beje, būtent po 2009 metų žaidynių buvo priimtas sprendimas siekti teisės ICG organizuoti Kaune. Deja, bet vėliau gimnastika buvo išbraukta iš ICG tvarkaraščio.

Karjeros pasiekimas

Sėkmingas pasirodymas ICG Tomui tapo traplinu į profesionalo karjerą. Nesenai Azerbaidžane pasibaigusio antrojo pasaulio sportinės gimnastikos taurės etapo pratimų ant skersinio rungties finale T. Kuzmickas iškovojo bronzos medalį. Lietuvis surinko 13,866 taško.

Be to, T. Kuzmickas triumfavo laisvųjų pratimų varžybose. Šiuo atveju bronzinis apdovanojimas tapo didesne staigmena, nei auksas.

„Tikrai maniau, kad galiu laimėti vieną medalį, bet dviejų tikrai nesitikėjau. Nesitikėjau, kad laimėsiu medalį ant skersinio. Kitoje rungtyje žinojau, kad galiu laimėti ir kad galiu tai padaryti“, - teigė T. Kuzmickas. Pasirodymas Azerbaidžane buvo geriausias jo karjeroje.

Vos grįžus iš Baku sportininko toliau laukia varžybų ir treniruočių maratonas.

„Netrukus išvažiuoju į stovyklą Vokietijoje, tuomet iškart išvykstu į Europos čempionatą. Tada laukia dar du pasaulio taurės etapai“, - sako Tomas.

Žino savo tikslą

Kuomet jo bendraamžiai leido laisvalaikį su draugais vakarėliuose, Tomas plušėjo sporto salėje. Tiesa, į vakarėlius Tomo niekada taip ir netraukė.

„Ne, noro nebuvo. Mane labiau traukė į sporto salę“, - juokiasi atletas.

Dabar Tomas turi aiškų tikslą – tai 2020 metų Tokijo olimpinės žaidynės.

„Man niekada netrūko motyvacijos. Gimnastika man labai įdomi sporto šaka – daug prietaisų, daug elementų. Tai man visuomet patiko. Aišku, krūviai vargina, tačiau buvo didelis noras kažką pasiekti“, - pasakojo T. Kuzmickas.

Beje, į gimnastiką Tomą ir jo brolį atvedė mama, kuri taip pat sportavo gimnastiką.

„Gimnastika ir apskritai sportas išmoko disciplinos, išmoko siekti užsibrėžto tikslo. Būtinai reikia laikytis režimo. Kaip ir kiekviename sporte – jei sieki rezultato, režimas labai svarbus. Jei kažko nori – turi to siekti visomis jėgomis“, - jauniesiems atletams pataria Tomas.

R. Meilutytės žvaigždė

Šiemet Tarptautinės vaikų žaidynės liepos pradžioje vyks Kaune. ICG2017 ambasadore tapo olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, kurios žvaigždė pirmą kartą sužibo būtent šiose varžybose 2010 metais vykusiose Bahreino mieste Manamoje.

Tuomet vos 12 metų sulaukusi R. Meilutytė įveikė vyresnes varžoves ir iškovojo pirmas vietas plaukdama 50 metrų ir 100 metrų krūtine, antrąją – 50 metrų laisvuoju stiliumi ir trečią vietą kombinuotoje estafetėje su Kauno rinktine. Sulaukusi kvietimo tapti žaidynių ambasadore R. Meilutytė ilgai nesvarstė.

„Aš turiu ką papasakoti, ką patarti. Turiu patirties, kuria galiu pasidalinti su vaikais. Sprendimas buvo lengvas – iškart žinojau, kad prisidėsiu prie šių žaidynių“, - teigė R. Meilutytė.

Žaidynių globėju tapo Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Metų renginys

Kad žaidynės taps vienu didžiausiu ne tik laikinosios sostinės, bet ir visos Lietuvos metų renginiu įrodo faktas, kad dalyvauti žaidynėse užsiregistravo beveik 100 miestų iš viso pasaulio, o Kaune laukiama net pusantro tūkstančio dalyvių.

Tarptautinės vaikų žaidynės (International Children's Games) kiekvienais metais vyksta vis kitame pasaulio mieste. Teisę rengti žaidynes Kaunas iškovojo prieš dvejus metus Australijoje vykusiose žaidynėse.

Laikinoji sostinė bus pirmasis miestas Lietuvoje ir Baltijos šalyse, kuriame vyks didžiausias vaikų sporto renginys. Per pusės amžiaus žaidynių istoriją, jose jau sudalyvavo dešimtys tūkstančių vaikų, nuo 12 iki 15 metų amžiaus iš daugiau nei 500 pasaulio miestų. Įdomu, kad žaidynėse Kaune dalyvaus visų apgyvendintų pasaulio kontinentų atstovai.

Vaikai liepos 4-9 dienomis rungsis krepšinio, mažojo futbolo, tinklinio, lengvosios atletikos, dziudo, plaukimo, stalo teniso ir buriavimo varžybose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)