R. Meilutytė D. Britanijos žiniasklaidos milžinės BBC sporto „Sports today“ ketvirtadienio vakaro laidos specialioje rubrikoje, skirtoje kovai su dopingu sporte, suabejojo J. Jefimovos sąžiningumu.

„Aš nemanau, kad ji tikra ir sąžininga varžovė. Sunku patikėti“, – BBC žurnalistui šalia baseino teigė R. Meilutytė. – Aš nusivylusi. Aš ją gerbiau, kaip rimtą varžovę. Tai – didelė gėda. Mes kažkada buvome rimtos varžovės.“

„O ji juk ne naujokė plaukime, sportuoja jau daug metų, todėl turėjo puikiai suprasti, kokia atsargi turime būti rinkdamasi vartoti kokias nors medžiagas. Manau, kad jai skirta bausmė yra per trumpa ir per švelni. Dopingą vartojantys sportininkai turėtų būti baudžiami gerokai griežčiau“, – tvirtino lietuvė.

„Be to, dopingo poveikis gali tęstis visą gyvenimą, todėl aš esu labai motyvuota – įveikti ją dar kartą man reikštų labai daug, nes aš žinau, kad aš švari“, – pareiškė R. Meilutytė.

BBC teigia, kad J. Jefimova yra viena iš 20-ies rusų plaukikų, kurios dopingo testas buvo teigiamas nuo to laiko, kai Kazanė buvo išrinkta šių metų pasaulio plaukimo čempionato sostine (tai įvyko 2011 m. balandį – DELFI).

BBC laidoje už griežtesnes sankcijas dopingą vartojantiems sportininkams pasisakė ir Kenijos bėgikai Wilsonas Kipsangas ir Dennisas Kimetto.

Rusijos plaukimo žvaigždė Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) sprendimu buvo diskvalifikuota 16-ai mėnesių – nuo 2013 metų spalio 31 dienos iki 2015 metų vasario 28 dienos. Dopingo kontrolieriai ne varžybų metu J. Jefimovos organizme aptiko dehidroepiandrosterono.

Ketvirtadienį Rusijos sostinėje Maskvoje pasibaigusiame šios šalies plaukimo čempionate J. Jefimova iškovojo tris aukso ir vieną sidabro medalį.

„50 ir 100 metrų rungtyse krūtine mano rezultatai geriausi pasaulyje. 200 metrų distancijoje krūtine mano laikas maždaug 1-2 vietoje planetoje. Viskas – aukščiausiame lygyje. Ir juk aš dar neįjungiau visų apsukų. Visos bus Kazanėje. Tada ir palyginsime rezultatus. O dabar buvo tiesiog darbinis momentas“, – J. Jefimovos žodžius cituoja „Ves sport“.

100 m plaukimo krūtine finale J. Jefimova nuotolį įveikė per 1 min. 05,90 sek., 50 metrų krūtine - per 30,39 sek. (geriausias šio sezono rezultatas pasaulyje), o 200 metrų krūtine - per 2:22,12 sek. 200 kompleksinio plaukimo finale turėjo tenkintis antra vieta ir sidabro medaliu (2:14,67), o plaukdama 50 metrų laisvu stiliumi net nepateko į pusfinalį.

Paskelbta, kad pasaulio čempionate Kazanėje (liepos 24 - rugpjūčio 9 d.) J. Jefimova dalyvaus visose trijose plaukimo krūtine rungtyse – 50, 100 ir 200 metrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (915)