Jame rusė atskleidė, kad dar pirmenybių metu patyrė kojos traumą ir paskutinėje rungtyje (50 metrų plaukimo krūtine finale, kuriame finišavo trečia) dalyvavo jau susižeidusi.

„Paskutinę čempionato dieną susitraumavau kulkšnį ir 50 metrų finale plaukiau jau traumuota. Taigi mano sezonas – baigtas. Maždaug iki rugsėjo vidurio būsiu Rusijoje, o paskui išskrisiu į Ameriką ir vėl pradėsiu treniruotis.

Greičiausiai praleisiu ir Europos čempionatą trumpame baseine. Galbūt dar sudalyvausiu kai kuriuose Pasaulio taurės etapuose ar varžybose JAV, bet tai kol kas tik svarstymai“, – leidiniui „Sport Ekspress“ sakė J. Jefimova.

Ji paaiškino, kad dėl sveikatos problemų praleidžia ir šiuo metu Maskvoje vykstantį Pasaulio taurės etapą, taip pat nestartuos ir kitame, kuris numatytas Paryžiuje, Prancūzijoje.

Tuo metu Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Emilis Vaitkaitis portalui DELFI teigė, kad, nors Lietuvos rinktinės sudėtis bus paskelbta vėliau, 18-metė Rūta Meilutytė tikrai planuoja pasirodyti Europos plaukimo čempionate trumpame (25 m) baseine, kuris gruodžio 2-6 dienomis vyks Netanijoje, Izraelyje.

Analogiškose pirmenybėse 2013 m. Herninge, Danijoje, lietuvė triumfavo moterų 50 ir 100 m krūtine rungtyse bei 100 m kompleksiniame plaukime.

Tiesa, vieno aukso medalio mūsiškė nėra gavusi iki šiol: 50 m krūtine finale Danijoje ją 0,06 sek. aplenkusi, tačiau, kaip paaiškėjo vėliau, jau prieš tai teigiamą dopingą testą atlikusi J. Jefimova per dvejus metus taip ir nesugebėjo grąžinti jai nebepriklausiančio apdovanojimo.

Tai trečiadienį lankydamasi DELFI konferencijoje atskleidė pati R. Meilutytė.

Primename, kad J. Jefimovą FINA diskvalifikavo ne dvejiems metams, o tik 16-ai mėnesių, nes nusprendė, kad sportininkė dopingą veikiausiai vartojo netyčia – neva nesuprato, kas angliškai parašyta ant etiketės. Nepaisant to, J. Jefimova dėl to iš viso turėjo netekti net penkių medalių (keturių aukso ir vieno sidabro), 2013 metų pabaigoje laimėtų Danijoje vykusiame Europos plaukimo čempionato trumpame baseine, ir vieno pasaulio rekordo.

J. Jefimovos dopingo testas buvo teigiamas 2013 m. spalio mėnesį tarpvaržybinių laikotarpiu Los Andžele, JAV. Rusė tuo metu ruošėsi Europos čempionatui 25 m ilgio baseine. Jos organizme aptiktas draudžiamas preparatas – dehidroepiandrosteronas (DHEA).

Po diskvalifikacijos grįžusi rusė 2015 m. pasaulio čempionate Kazanėje iškart iškovojo aukso medalį olimpinėje 100 m plaukimo krūtine rungtyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (706)