Norėdama tai pasiekti R. Meilutytė užsirašė ne tik į Europos čempionatą 50 m baseine Berlyne, Vokietijoje, bet ir į Nandzinge, Kinijoje, vyksiančias jaunimo olimpines žaidynes. Būtent šių dvejų varžybų aukso medalių lietuvės kolekcijoje tik ir betrūksta iki to, kad ji būtų laimėjusi visus įmanomus aukščiausius nacionalinius ir tarptautinius apdovanojimus visose varžybinėse amžiaus grupėse.

„Tai būtų iškovoti visų plaukimo „Grand Slam“ turnyrų titulai. Suprantame, kad Rūta nebus plaukike amžinai, todėl pasiekti tai, ko dar niekam nėra pavykę, būtų išties ypatinga“, – tokius ambicingus savo auklėtinės planus pakomentavo jos treneris Jonathanas Ruddas.

Jis pridūrė, kad R. Meilutytės dalyvavimo jaunimo olimpinėse žaidynėse pageidavo ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), o šie metai – paskutiniai, kai Rūta dar vyks ir į jaunimo varžybas.

Tiesa, dėl tokių savo tikslų R. Meilutytė turės šį tą ir paaukoti – ji neplauks savo mėgstamiausios 100 metrų krūtine rungties Europos pirmenybėse, nes varžybų laikai Vokietijoje ir Kinijoje kirsis (abejos numatytos rugpjūčio 19 d.).

Taigi lietuvės planuose – 50 m plaukimas krūtine Europos čempionate, kuris vyks rugpjūčio 16-28 d., ir keli startai jaunimo olimpiadoje (rugpjūčio 13-24 d.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)