Po 100 m finalo laisvu stiliumi Rūta sakė, kad patenkinta rezultatu, nes yra neblogas,. Žadėjo su treneriu panagrinėti, kur silpniau buvo, ar ką buvo galima padaryti geriau. „Aukso aš ir nesitikėjau, nes labai stipri kinė. Mano pagrindinė rungtis yra krūtine, o ne laisvasis stilius. Tikėjausi bronzos, bet merginos labai gerai plaukė.“

Treneris Jonathanas Ruddas irgi nebuvo nusiminęs: „Negaliu dėl ko nors pykti, tai antras geriausias Rūtos rezultatas šioje rungtyje. Visos septynios jos varžovės buvo laisvojo stiliaus specialistės. Kažin, ar jos sugebėtų lenktyniauti su Rūta, plaukdamos krūtine. Rūta vakar puikiai plaukė savo stiliumi.“

Aukso medalį 100 m laisvuoju stiliumi rungtyje iškovojo kinė Duo Shen – 53,84 sek. Antra buvo Honkongo plaukikė Siobhan Haughey – 54,61 sek., o trečia – kita kinė Yuhan Qiu – 54,66 sek. Lietuvę dar aplenkė australė Ami Matsuo (54,66 sek.).

Trečiadienį R. Meilutytė bus realiausia pretendentė laimėti auksą 100 m krūtine rungtyje. Pusfinalyje lietuvė parodė puikų rezultatą – 1 min. 7,83 sek. Rimčiausios konkurentės bus kinė He Yun (1 min. 8,47 sek.) ir ukrainietė Anastasija Maliavina (1 min. 8,71 sek.).

R. Meilutytė sakė, kad stengsis 100 m distancijoje krūtine parodyti kuo geresnį rezultatą ir taip bent neakivaizdiniu būdu palenktyniauti su Europos čempionato dalyvėmis. Kaip jau minėta, į šios rungties startą Rūta nespėja. Ji plauks per pus trumpesnį nuotolį.

Beje, plaukime jau kelis sykius aukso medaliai buvo įteikti kartu finišavusiems dviem sportininkams. Tada grojami ir du himnai!

Žaidynėse trečią pergalę iškovojo Lietuvos krepšininkai. Jie nugalėjo šeimininkų komandą – 18:14. Martynas Sajus pelnė 8 taškus, Justas Vazalis 6, Kristupas Žemaitis 3, Jonas Lekšas 1 tašką.

Tenisininkė Akvilė Paražinskaitė mišrų dvejetą su kroatu Nina Serdurovičiumi žaidė prieš Belgijos dvejetą. Susitikimą laimėjo belgai – 2:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)