R. Meilutytė 100 m laisvu stiliumi nuplaukė per 55,72 sek., savo plaukime aplenkė tik japonę Haruką Uedą ir finišavo devinta. Lietuvė bendroje įskaitoje tarp 73 plaukikių liko 27-ta ir į pusfinalį neiškopė – jai pritrūko 0,67 sek.

Pasaulio ir olimpinė čempionė nepasiekė ir savo asmeninio rekordo šioje distancijoje – 55,28 sek.

Išlipusi iš baseino R. Meilutytė prisipažino, kad šis plaukimas jai nebuvo svarbus.

„Šiais metais koncentravomės tik į plaukimą krūtine, todėl plaukti laisvu stiliumi nė nesitreniravau. Norėjau pagerinti savo asmeninį rezultatą – nepavyko. Ką darysi. Iš esmės plaukiau tik tam, kad per šias laisvesnes dienas turėčiau daugiau startų“, – sakė R. Meilutytė.

Jos planuose prieš čempionatą buvo ir 50 m plaukimo laisvu stiliumi distancija, tačiau R. Meilutytė kol kas dvejoja, ar dalyvauti šioje rungtyje. Šeštadienį ir sekmadienį sportininkės laukia paskutinis rimtas išbandymas Barselonoje – 50 m plaukimo krūtine varžybos, kuriose kaunietei prognozuojamas dar vienas medalis.

Kol kas auksą dvigubai ilgesnėje distancijoje jau laimėjusios plaukikės įspūdžiai iš debiutinio čempionato – patys geriausi.

„Labai smagu čia. Turime labai puikią komandą, gerus trenerius, ir lietuvių sirgalių palaikymas jaučiasi. Viskas puiku“, – patikino R. Meilutytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)