Viena greta kitos ketvirtame ir penktame takeliuose stojusių R. Meilutytės ir J. Jefimovos dvikova trumpai teišlaikė intrigą.

Lietuvė finišavo per 29,48 sek., o rusė pusfinalyje užgaišo 29,88 sek. Ryte J. Jefimovos užfiksuotą planetos rekordą R. Meilutytė pagerino 0,3 sek.

Trečia distanciją per 29,90 sek. nuplaukė amerikietė Jessica Hardy.

Pasaulio čempionate Barselonoje R. Meilutytė per savaitę į savo sąskaitą įsirašė jau antrą planetos rekordą – neprilygstamu greičiu Lietuvos plaukikė skriejo ir 100 m plaukimo krūtine varžybose.

– J. Jefimovos ryte pasiektas pasaulio rekordas jums sužadino sportinį pyktį? – paklausėme R. Meilutytės

– Aš visai nebuvau pikta – kaip tik labai geros nuotaikos. Ar krito tas pasaulio rekordas, ar ne – pusfinalyje abiem atvejais būčiau stengusis vienodai.

– Po atrankos varžybų sakėte, kad plaukėte nesiplėšydama. Dabar dėjote maksimalias pastangas?

– Taip, galima sakyti, kad taip. Ryte plaukiau lengvai, o dabar – jau pusfinalis, viena paskutinių galimybių (pagerinti rekordą – DELFI), reikėjo ją išnaudoti. Variau, kiek galėjau.

– Tai, kad J. Jefimova plaukė gretimame takelyje, ir buvo galima sekti jos plaukimą, buvo patogu?

– Aš nežiūriu į kitas sportininkes, plaukiu pati sau. Ar būnu priekyje, ar už nugaros – stengiuosi koncentruotis į savo plaukimą ir viskas.

– Ko galima iš jūsų laukti sekmadienį finale?

– Nežinau, čempionate pilna staigmenų. Gal kas nors dar pagerins tą rekordą, o gal aš pati tai padarysiu. Žiūrėsime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (796)