Tai naujas Europos plaukimo čempionatų rekordas. Jį Rūta atėmė iš šiuo metu už draudžiamų preparatų vartojimą diskvalifikuotos rusės Julijos Jefimovos.

Savo pagrindines konkurentes kovoje dėl aukso R. Meilutytė aplenkė beveik sekunde. Antrą vietą pusfinalyje užėmė Švedijos plaukikė Jennie Johansson (30,74 sek.). Trečia liko vokietė Dorothea Brandt (30,83 sek.), ketvirta - olandė Moniek Nijhuis (30,98 sek.).

Atrankos varžybose šeštadienį ryte Rūta 50 m krūtine nuplaukė per 30,73 sek. Tai buvo geriausias rezultatas tarp visų atrankoje dalyvavusių plaukikių. Beje, susidarė įspūdis, jog atrankoje R. Meilutytė paskutinius 20 metrų plaukė ne visa jėga.

Antra atrankoje buvo M. Nijhuis (30,75 sek.). Trečioje vietoje liko J. Johansson (30,79 sek.), ketvirtoje - D. Brandt (30,82 sek.).

Moterų 50 m plaukimo krūtine rungties finalas vyks sekmadienį po 17 valandos.

Rūta Europos čempionato ilgajame baseine apdovanojimo savo kolekcijoje dar neturi. Jai priklauso 50 m plaukimo krūtine rungties pasaulio rekordas - 29,48 sek.

R. Meilutytė šeštadienį ryte dalyvavo ir moterų 50 metrų plaukimo laisvu stiliumi atrankos varžybose. Lietuvė distanciją įveikė per 25,54 sek. ir pateko į pusfinalį su penkioliktu rezultatu. Tačiau jaunoji mūsų čempionė šios rungties pusfinalyje nusprendė nedalyvauti.

R. Meilutytė į Berlyną atvyko iš Kinijos, kur dalyvavo jaunimo vasaros olimpinėse žaidynėse. Nandzinge Rūta tapo čempione 50 ir 100 metrų plaukimo krūtine rungtyse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)