Pozityviai nusiteikusi R. Meilutytė atskleidė, kodėl kol kas nebando savo laimės 200 metrų plaukimo krūtine arba laisvojo stiliaus rungtynėse, šmaikščiai atsakinėjo ne į tokius rimtus klausimus bei papasakojo apie savo ateities planus, kuriuose – ir grįžimas į Lietuvą.

J. Jefimova lietuvei per nervus nekerta

Pasak talentingosios lietuvės, kai ji pamato, kad tapo čempione, pirmiausia kiek pasimeta ir nustemba:

„Iš pradžių kažkiek nustembi ir pagalvoji „o, geras!“. Iš karto nelabai supranti, paskui vyksta apdovanojimai ir jau tada viskas pamažu susivirškina“.

R. Meilutytė tikino, kad nuolatinė konkurencija su Rusijos plaukike Julija Jefimova jos nenervina, o kaip tik prideda motyvacijos stengtis ir gerinti savo rezultatus.

„Ne, tai nekerta per nervus, kaip tik įdomiau plaukti, kai žinai, kad kažkas vejasi. Įdomiau, kai yra stipri konkurencija. Tai stumia į priekį“.

„Nežinau, kol kas motyvacijos yra, turiu dar daug tikslų, kurių noriu pasiekti, tad artimiausiu metu profesijos keisti neplanuoju“, – olimpinė čempionė neigė, kad ji jau viską pasiekė.

R. Meilutytė pridūrė, kad, jos manymu, įveikti 100 m krūtine greičiau nei per 1,04 min. – misiją įmanoma.

Ji prisiminė, kad prieš ateidama į baseiną išbandė daugybę kitų sporto šakų.

„Bandžiau daug sporto šakų – krepšinį, futbolą, gimnastiką, kvadratą, o į plaukimą nuėjau, nes šeima norėjo, kad išmokčiau plaukti. Plaukti man patiko iš karto“, – sakė kaunietė.

Ateityje – studijos ir planai grįžti į Lietuvą

R. Meilutytė su DELFI skaitytojais pasidalino ir savo ateities planais.

„Baigus mokyklą galbūt studijuosiu su psichologija susijusią specialybę. Manau, kai baigsiu karjerą, tikrai persikelsiu į Lietuvą, o kaip toliau bus, matysime“, – svarstė ji.

Plaukikė neslėpė, kad mokslams ir namų darbams laiko randa ne visada, tačiau pasidžiaugė, kad mokytojai jos atžvilgiu dažniausiai būna supratingi:

„Mokytojai žino, kad nuo ryto iki vakaro būnu baseine, tad ne tiek pyksta, skiria daugiau laiko pasiruošti“.

Pasiteiravus, kodėl ji nemėgina dalyvauti olimpinėje 200 m plaukimo krūtine rungtyje arba plaukti laisvu stiliumi, R. Meilutytė tvirtino, kad tam dar nėra pasiruošusi:

„Ne visos varžovės tą daro. Gal kada ir plauksiu 200 m, bet šiuo metu nejaučiu, kad tai būtų mano distancija. Plaukti laisvu stiliumi man taip pat nėra taip svarbu, kol kas jame nepretenduoju į medalį“.

Lietuvos ir viso pasaulio plaukimo žvaigždė išreiškė savo nuomonę ir dėl šokėjos ant ledo Isabellos Tobias, kuriai neseniai LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė suteikė Lietuvos pilietybę.

„Labai džiaugiausi dėl to, labai pritariu ir palaikau“, – tvirtai tarė ji.

Tarakonų istorija, plaukimas katyte ir 20 prisitraukimų

Subtiliu humoro jausmu garsėjanti plaukikė nepamiršo ir tarakono istorijos.

„Danijoje visi tarakonai miega žiemos miegu. Bet ten mačiau stirnų“, – šyptelėjo R. Meilutytė paklausta, ar Danijoje nepasikartojo Brazilijos tarakono istorija.

R. Meilutytė itin meistriškai išsisuko, kai išgirdo klausimą apie tai, ar turi širdies draugą, ar visą laiką skiria tik sportui.

„Ne...“, – nutęsė ji.

Dar vieną perliuką Europos čempionė pažėrė atsakydama, ar moka plaukti šuniuku.

„Aišku, kad moku, ne tik šuniuku, bet ir katyte“, – nusijuokė R. Meilutytė.

Išgirdusi, kiek vienu metu galėtų padaryti prisitraukimų, atletė taip pat nesikuklino:

„Būdama geros formos – 15-20“.

Beje, R. Meilutytė kviečia visus į gruodžio 22 d. Vilniuje vyksiančias šeimų plaukimo estafečių varžybas „Rūtos Meilutytės taurė“.

DELFI primena, kad R. Meilutytė iš Herningo, Danijos, parsivežė net tris medalius – du aukso ir vieną sidabro. Būtent jos dėka Lietuvos plaukimo rinktinė bendroje komandų įskaitoje užėmė aukštą septintą vietą.

Pirmą aukso medalį Herninge Rūta iškovojo 100 m kompleksinio plaukimo rungties finale šeštadienį vakare. R. Meilutytė distanciją įveikė per 57,68 sek. ir pasiekė naują pirmenybių rekordą. Tai buvo pirmas tokiuose čempionatuose iškovotas Lietuvos plaukikų aukso medalis. Geriausia Europos plaukike vadinama šios rungties favoritė vengrė Katinka Hosszu liko antra (57,96).

Paskutinę pirmenybių diena R. Meilutytė moterų 100 m plaukimo krūtine finale distanciją įveikė per 1.02,92 min. ir finiše paskutiniu grybšniu aplenkė pagrindinę savo varžovę rusę Juliją Jefimovą (1.02,96) bei pasiekė naują visų laikų čempionatų rekordą.

Kiek anksčiau R. Meilutytė 50 m krūtine rungties finale distanciją nuplaukė per 29,10 sek. ir iškovojo sidabro medalį, nusileidusi tik čempione tapusiai rusei J. Jefimovai (29.04).

Pajėgiausieji mūsų šalies plaukikai gruodžio 19-21 d. susitiks Anykščiuose, kur vyks atviras Lietuvos plaukimo 25 metrų baseine čempionatas. Startuoti jame planuoja ir R. Meilutytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (283)