Berlyne (Vokietija) vykusiose pirmenybėse 17-metė lietuvė startavo vos dieną atsikvėpusi po varginančios kelionės iš Nandzingo (Kinija), kur praėjusią savaitę rinko medalius jaunimo olimpinėse žaidynėse.

Vis dėlto per šešias laiko juostas perskridusiai plaukikei aklimatizacija kojos nepakišo.

„Nebuvo taip blogai, kaip tikėjausi, bet nuovargis jautėsi. Ypač vakarinėje plaukimo sesijoje norėdavosi miego. Bet susitvarkiau su tuo labai gerai“, – svarstė R. Meilutytė.

Trenerio Jono Ruddo auklėtinė Berlyne vienintelė sugebėjo 50 m krūtine nuplaukti greičiau nei per 30 sek. Pusfinalyje ji distanciją įveikė per 29,88 sek., užfiksuodama naują Europos čempionatų rekordą, o finale buvo vos šimtąją sekundės dalimi lėtesnė.

Tiesa, įveikti sprinto nuotolį Lietuvos plaukikė gali ir dar didesnė tempu – būtent jai priklauso šios rungties pasaulio rekordas (29,48 sek.)

„Jaučiau, kad galiu geriau. Šiaip ar taip, esu patenkinta ir tokiu rezultatu, – sakė R. Meilutytė. – Kokie planai toliau? Keletą dienų atsikvėpsiu, o kitą savaitę plauksiu naujose komercinėse varžybose Singapūre. Po jų laiko poilsiui bus jau daugiau. Kaip ir anksčiau, mano svarbiausi tikslai išlieka kitų metų pasaulio čempionatas ir Rio de Žaneiro olimpiada.“

Jei R. Meilutytei ir iki šiol nebuvo dėl ko nuogąstauti laukiant 2016 metų olimpinių žaidynių, kitas Lietuvos plaukimo rinktinės lyderis Giedrius Titenis po pasirodymo Berlyne gali jaustis kur kas tvirčiau. Anykštėnas laimėjo medalius visose trijose plaukimo krūtine rungtyse (200 ir 100 m – bronzą, 50 m – sidabrą). Ant svarbiausių plaukimo olimpiniame (50 m) baseine pirmenybių nugalėtojų pakylos 25-erių sportininkas sugrįžo po penkerių metų pertraukos – iki šiol jam tik 2009 metais buvo pavykę pelnyti bronzą pasaulio suaugusiųjų čempionate.

„Buvo puikūs metai. Man pasisekė, kad aplink save turiu gerą komandą. Ją surinkus pasikeitė darbas tiek vandenyje, tiek salėje. Rezultatai parodė, kad dirbu teisinga linkme. Tą patį tęsiu dar dvejus metus iki olimpiados“, – kalbėjo G. Titenis, kuriam dabar talkina ir fizinio parengimo treneris Artūras Bartkus.

„Svarbiausia, kad kiekvienas darytų tą darbą, kurį moka. Plaukimo treneris turi kuruoti plaukimą, fizinio parengimo specialistas – darbą treniruoklių salėje. Galima suburti tikrai didelę komandą, ir tuomet bus rezultatas. Šis čempionatas – didelis žingsnis link olimpiados. Šiemet dar buvo galima eksperimentuoti ir bandyti naujoves. Tai, ką darome, pasiteisino, aš žinau ir tai, ką reikės daryti kitais metais“, – užtikrintas buvo G. Titenį treniruojantis Lietuvos plaukimo rinktinės vyriausiasis treneris Žilvinas Ovsiukas.

Paklaustas, kaip paaiškintų faktą, jog geriausiai pasirodė 50 m distancijoje, sprinto specialistu niekuomet nelaikytas G. Titenis traukė pečiais.

„Nepasidaviau baimei prieš startą, susikaupiau ir pavyko, – nedaugžodžiavo plaukikas. – Dabar porą dienų pailsėsiu, o paskui grįšiu į darbą – reikia ruoštis naujam sezonui.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)