Iki lenktynių pabaigos likus apie 68 km R. Navardausko atstovaujamos komandos „Garmin Sharp“ draugui Nathanui Haasui, kuris kartu su dar penkiais dviratininkais važiavo lyderių grupėje ir turėjo šešių minučių persvarą, prakiuro padanga. Australas prarado daug laiko ir į lyderių grupę grįžti nesugebėjo. Tuomet savo šanso sulaukė R. Navardauskas.

„Nuvažiavimą planavome iš vakaro. Davidas Millaras arba N. Haasas turėjo nuvažiuoti, jei būtų buvę aštuoni žmonės, tad abu kontroliavo eigą nuo pat starto. Nors iš anksto žinojome, kad tokios grupelės dažniausiai iki finišo nenuvažiuoja. Bet tai duoda pretekstą kitiems komandos draugams nedirbti grupės priekyje. Gaila, kad N. Haasas prasidūrė padangą, jis padarė didelį darbą, nes lyderių grupėje išbuvo daugiau nei 200 km, D. Millaras taip pat labai prisidėjo. Manau visi važiavome kaip tikra komanda“, – sakė R. Navardauskas

Nors lenktynių rytą atrodė, kad šiemet dviratininkai finišuos saulėtame San Remo mieste, nuo pat Milano iki finišo juos lydėjo tamsūs lietaus debesys, kurie visas beveik septynias valandas merkė dviratininkus. Žema, kai kur tik keturių laipsnių, oro temperatūrą ir lietus daugeliui tapo dideliu iššūkiu.

„Po 294 km jausmas nekoks. Paskutinius 100 km drebėjau iš šalčio. Manau, dauguma tai paveikė. Gerai, kad kalnuose truputi smarkiau pavažiavome ir pajaučiau, kad sušilau. Cipresso kalne jaučiausi gerai, nejaučiau nuovargio. Bet prieš paskutinį Poggio kalną pradėjau jausti, kad kojos užstriginėja, pritrūko „kuro“. Matyt, nepakankamai valgiau, plius šaltis“, – apie sudėtingas sąlygas pasakojo R. Navardauskas

294 km distancija ir sudėtingos oro sąlygos daugeliui dviratininkų paskutiniuose metruose neleido parodyti gero rezultato. Aukščiausio lygio sprinteriai, tokie kaip britas Markas Cavendishas ar vokietis Andre Greipelis taip pat finišavo su pagrindine grupe, bet podiumo nepasiekė.

„Per kalną iškentėjau, bet finiše kojos buvo neveiksnios ir nebe išėjo lenktyniauti kaip kad norėjosi. Smagu, kad su komandos draugu iškentėjome ir likome tarp lyderių“, – savo pasiekimu džiaugėsi R. Navardauskas.

G. Bagdonas Prancūzijoje – aštuntas

Sekmadienį Prancūzijoje vyko 37-osios klasikinės lenktynės „Cholet-Pays De Loire“, kuriose didelį vaidmenį suvaidino „AG2R La Mondiale“ komandai atstovaujantis Gediminas Bagdonas. Lietuvio padedamas prancūzas Sebastienas Turgot turėjo puikius šansus nugalėti savo namų lenktynėse, bet kiek per anksti pradėtas spurtas jį privertė tenkintis trečia vieta.

„Nuvažiavimas įvyko nuo pat starto. Nuvažiavome 20-25 dviratininkų grupė ir vienu metu turėjome net aštuonių minučių persvarą. Tuomet mūsų grupė pradėjo simuliuoti, nebedirbti ir pranašumas ėmė tirpti. Iki lenktynių pabaigos likus 60 km persvara sutirpo iki trijų minučių ir grupė ėmė atakuoti, tuomet daug kas atsiliko. Mūsų liko apie 15 dviratininkų, o vėliau tik aštuoni.

Aš dirbau ir padėjau komandos draugui S. Turgot. Likus 4-5 km vienas varžovas atakavo ir niekas nenorėjo dirbti, tai man teko paskutinius kilometrus būti priekyje ir bandyti jį pagauti. Pavijus laikiau aukštą tempą, kad daugiau niekas nebandytų atakuoti. Deja, bet S. Turgot kiek per anksti pradėjo finišuoti ir likus keliems metrams ji aplenkė du varžovai ir jis liko trečias. Gaila, kad nenugalėjome, bet džiaugiuosi dėl savęs“ – pasakojo G. Bagdonas.

Lenktynes laimėjo belgas Tomas Van Asbroeckas iš „Topsport Vlaanderen-Baloise“, antras liko taip pat belgas Sebastienas Delfosse iš „Wallonie–Bruxellas“.

G. Bagdonas (5:13.44 val.) finišavo aštuntoje vietoje, o Darijus Džervus ir Vytautas Kaupas lenktynių finišo nepasiekė.