Turkijos mieste Stambule šeštadienį vykusioje aštuonių raundų svorio kategorijos iki 69 kg kovoje, visi teisėjai pergalę skyrė lietuviui – 80:72, 80:72, 79:73.

„Nuo pat pirmo raundo viskas klostėsi pagal mano primestą scenarijų. Nuo pat kovos pradžios stengiausi perimti iniciatyvą į savo rankas ir manau, kad tai pavyko. Visą kovą daugiausia dėmesio skyriau puolimui. Jau pirmame raunde pastebėjau, ir treneriai į tai atkreipė dėmesį, kad varžovas prasčiau ginasi kaire ranka. Stengiausi tai išnaudoti, pasitelkęs greitį ir tikslumą“, – po kovos sakė E. Stanionis.

„Analizavome varžovo kovas ir matėme, kad svarbiausia – Eimanto greitis ir tikslūs smūgiai. Nuo pat kovos pradžios Eimantas perėmė iniciatyvą, spaudė varžovą ir tokia taktika pasiteisino. Eimantas įgyvendino trenerių numatytą taktiką ir iškovojo užtikrintą pergalę“, – sako Vidas Bružas.

Per savo karjerą Tarptautinės bokso asociacijos AIBA įsteigtoje APB profesionalų lygoje 21-erių metų E. Stanionis iškovojo keturias pergales ir patyrė tris pralaimėjimus. Pasak boksininko ir trenerio, sportinei formai šiek tiek atsiliepė tai, kad E. Stanionis net keturis mėnesius neturėjo kovų.

„Tenka pripažinti – atsiliepė tai, kad Eimantas ilgą laiką neturėjo kovų. Jeigu būtų kovojęs pagal savo galimybes, galbūt visų aštuonių raundų nereikėtų, nes kelis kartus varžovas buvo arti nokauto. Bet džiaugiuosi, kad tokioje kovoje iš savęs Eimantas „išspaudė“ viską ką galėjo, – teigė V. Bružas. – Aišku, yra kur tobulėti ir ši, aštuonių raundų kova pridėjo daug patirties jaunam boksininkui. Buvo panaudotas naujų smūgių arseanalas, stengiamės tobulėti kiekvienoje kovoje. Stambule kovą stebėjo beveik 3 tūkstančiai žiūrovų. Tokia atmosfera taip pat prisideda prie boksininko tobulėjimo“.

„Bokse visi laukia kovos pabaigos anksčiau laiko – nokautu, bet tai būna retai. Šioje kovoje „žvalgyba“ užtruko ilgiau, nes paskutinį kartą ringe kovojau prieš keturis mėnesius ir tai atsiliepė mano sportinei formai. Varžybų kova labai skiriasi nuo „sparingų“, jeigu turėčiau daugiau kovų, būtų daug geriau ir, galbūt, nebereiktų visų aštuonių raundų“, – teigia E. Stanionis.

APB lygoje bus dalijami ir kelialapiai į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, todėl E. Stanionio pergalė yra labai svarbi kovoje dėl vietos olimpinėse žaidynėse.

APB lygoje kovoja ir kitas Lietuvos boksininkas, Londono olimpiados prizininkas Evaldas Petrauskas (svorio kategorija iki 64 kg).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)