„Match Race“ varžybos nuo įprastų buriavimo varžybų ar regatų skiriasi tuo, kad jachtos varžosi individualiose dvikovose. Porų suskirstymą finalo varžybose lėmė prieš tai vykusiose „Match Race“ varžybose užimta vieta.

„Arabela-AG Baltic“ pirmame rate nesunkiai įveikė „Presto“ įgulą, Jachta „Hornas“ nugalėjo „Bartos“ komandą, o „Raganosis-Eltel“ – „Knygų klubo” įgulą.

Pakeliui į finalą kapitono Sauliaus Pajarsko vadovaujama „Raganosio-Eltel“ įgula įveikė „Horno“ jachtos komandą ir susikovė su varžybų favoritais laikyta „Arabela AG Baltic“ jachta. Pergalę šventė „Raganosis-Eltel“ įgula ir tapo pirma superfinalo dalyve.

Tam, kad „Arabela-AG Baltic“ patektų į superfinalą, jiems reikėjo du kartus nugalėti kapitono Gedimino Sirvido vadovaujamą „Knygų klubo“ įgulą. Su šia užduotimi užtikrintai susitvarkė kapitono Raimondo Šiugždinio įgula ir pateko į superfinalą.

„ASUS RS-280 Match Race“ superfinalas vyko iki trijų pergalių. Jame susikovė senos konkurentės „Raganosis Eltel“ ir „Arabela-AG Baltic“ įgulos. Pirmame plaukime pergalę šventė „Arabelos-AG Baltic” įgula. Antroje dvikovoje kap. S. Pajarsko komanda sugebėjo priversti „Arabela-AG Baltic“ du kartus pažeisti taisykles ir užtikrintai laimėjo. Trečiame plaukime jau po starto „Arabelos-AG Baltic“ įgula sugebėjo atitrūkti nuo varžovų ir užtikrintai laimėjo plaukimą.

Ketvirtame, lemiamame plaukime, „Raganosis-Eltel“ įgula dar priešstartinėje zonoje gavo baudą, kuri ir lėmė jachtos „Arabela AG Baltic“ pergalę.

„ASUS RS-280 Match Race“ varžybų superfinale „Arabela-AG Baltic“ įgula rezultatu 3:1 nugalėjo „Raganosio-Eltel“ įgulą ir iškovojo varžybų nugalėtojos taurę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją